ריסוס בחממה בחומר שנקרא אדיגן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/07/2017 | 15:09 | מאת: לי

שלום אנחנו גרים מרחק של כ150 מטר מחממת פרחים. אנחנו בשכירות ותכף עוברים, אך אחת השכנות סיפרה שלפני ה שבוע חשה תחושת צריבה בעיניים, בוודאות ידעה שהחממה רוססה ולדעתה בחומר שנקרא אדיגן. לפני שנה חששה מחומר שנקרא טמיק. אנחנו לא חשנו כלום. עם זאת, יש לי 4 ילדים הקטן בן שנה וחצי ובשעות הערב בעיקר מטיילים הרבה בחוץ. האם שני החומרים הללו מסוכנים ככ? אילו חממות עם כיסוי מלמעלה, יש פתחים עם רשתות רק בצדדים. תודה

בהנחה שהשכנה יודעת באיזה חומר רססו, אז כן זה חומר מסוכן מאוד. לא להיבהל, אפשר להרגע. חומר מסוכן ביותר. מי שהיה נכנס לחממה עד 48 שעות מזמן הריסוס היה עלול להפגע קשה. כמה שהחומר רעיל ובעיתי, הוא מתפרק מהר מאוד. אם היתה פגיעה, ההרעלה היא מידית, לא משהו שיקרה בעתיד אם לא קרה כלום מיד (באותם יומיים) ואם את והילדים ושאר בני הבית והשכנים מרגישים טוב, אז כנראה, המדביר עשה עבודה טובה, החומר עשה את שלו בלי לפגוע באף אחד, ובשלב זה כבר אין חשש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות