אסבסט שהוסר בצורה לא מקצועית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/07/2017 | 13:18 | מאת: שיר

שלום, שתי שאלות בקשר לאסבסט: 1. אני רוצה לרשום את הילד לגן שהיה בו בחצר, לפני כחצי שנה\שנה מחסן עם גג אסבסט. הגג הוסר בצורה לא מקצועית. האם יש סכנה לאחר חצי שנה לשהות בחצר? יש שם גם ארגז חול, האם יש בעיה לשחק בו? 2. קרובי משפחה גרים בבית עם גגות אסבסט שלא מתחוזקים כמו שצריך (שבורים, לא צבועים). האם יש סכנה כשהם באים הביתה שלנו ומחבקים את התינוק שיעבירו סיבי אסבסט דרך השיער או הבגדים? תודה רבה!

איך את/ה יודעים שהוסר בצורה לא מקצועית? אתם אנשי אסבסט? אם היה מסוכן למה חיכתם חצי שנה? הייתם צריכים מיד לפנות לרשות המקומית למשרד להגנת הסביבה ואפילו למשטרה. לפי המידע הנוראי שהיה בידכם לדבריכם, השארתם את הילדים העובדים והמשפחות שם להחשף באופן מסוכן לאסבסט. עכשיו אתם דואגים? אם בכלל היה אסבסט... ואותו הדבר לגבי קרובי המשפחה, בתור מומחים לאסבסט לא מתוחזק, למה אתם לא מתריעים להם שהם מסתכנים? לא אכפת לכם שקרובי המשפחה יפגעו? "שאלות" נוספות מעין אלה יוסרו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות