טכנאות מחשבים וחשיפות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/06/2017 | 22:45 | מאת: חי

שלום דר קויפמן עבדתי כשנתיים כטכנאי מחשבים עצמאי רוב העבודה הייתה התעסקות עם התוכנה כלומר פירמוט מחשב והתקנת מערכות הפעלה ותוכנות שונות. פעם ביומיים שלשה עסקתי גם בהחלפת כרטיסי זיכרון ,כרטיסי מסך ושאר אביזרי חומרה. האם דרך ההתעסקות הזו יש סיכון להיחשף לחומרים רעילים כמו מתכות כבדות. יש לציין שהפסקתי לעבוד בתחום ושאלתי טכנאי מחשבים אחרים לגבי אפשרות החשיפה והם אמרו שהם עובדים עשרות שנים ללא בעיות בריאות הקשורות לחשיפה טוקסית. אציין שעשיתי בדיקות למתכות כבדות עופרת בדם לא נמצא כספית בדם לא נמצא קדמיום לא נמצא כרום לא נמצא אשמח לשמוע את דעתך המלומדה

1. אני לא מביעה את דעתי אלא עונה תשובות לשאלות. 2. עבודה של טכנאי לא אמורה להוות חשיפה לחומרים מסוכנים. הם לא קופצים מהמעגלים. אם הם היו חשופים הרי אתה איש המקצוע, הקורוזיה היתה גומרת אותם. 3. בדיקות רפואיות על ידי רופא משפחה מלמדות רק על המצב הנקודתי בדם, 4. אם כולם אומרים לך שאין בעיה... אז כנראה אין.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות