עץ שעבר אימפרגנציה מתאים לשימוש פנימי בבית?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/06/2017 | 23:44 | מאת: בן

שלום, לאחרונה רכשתי רשים שעברו אימפרגנציה בשביל לבנות לעצמי רהיט שיהיה מונח ליד המיטה שלי. הבנתי כי יש חשש שעץ שעבר אימפרגנציה יהיה רעיל לבני אדם (וגם מסרטן?) ולכן הוא לא מתאים לשימוש בתוך הביתא לא רק מחוץ לבית. האם זה נכון?

26/06/2017 | 23:54 | מאת: בן

רק כדי לחדד, ברצוני להכין שידה ליד המיטה, אני אצבע את העץ ואכסה אותו בלכה.

צביעה מאיטה פליטה של חומרים לא מבטלת לגמרי. האם יפלטו חומרים מסוכנים או לאו, תלוי בחומרים שהשתמשו בהם לחיטוי. יש היום חומרים לחיטוי ברמת סיכון נמוכה יחסית. תבדוק מול המוכר במה השתמשו.

אימפרגנציה אומרת שהעץ טופל נגד מזיקים שונים. בחוץ יש יותר מאשר בבית, לכן עץ לשימוש בחוץ יהיה מטופל כמעט תמיד. אפשר להשתמש בעץ לאחר טיפול לשימוש בבית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות