אכילת חלקי ניר כסף לעטיפת חמאה בהריון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

04/06/2017 | 08:40 | מאת: מאי

לאחר אכילת כריך חמאה שמתי לב שתוך כדי חיתוך והסרת העטיפה נקרע חלק ניר כסף (חמאה תנובה) בגודל 1 ס"מ על 1 ס"מ. אכלתי את חתיכת נייר הכסף עם הכריך. האם בניר הכסף יש חומר מסוכן, במיוחד נוכח העובדה שאני בחודש שביעי להריוני? תודה מראש

לא ברור לי מה הקשר של החמאה לנושא. אלא אם להגיד שגם חמאה לא בדיוק בריאה בהריון. כמובן שאין מדובר בניר כסף אלא אלומיניום. אלומיניום לא טוב בשום שלב של החיים לא שלך ולא של התינוק. הגוף שלנו לא זקוק בכלל לאלומיניום. הגוף לא יודע מה לעשות איתו והוא מצטבר. אם מצטברת כמות גדולה (אין הגדרת כמות, כל אדם והכמות שלו) יכולות להגרם מחלות חמורות. כאשר האלומיניום נכנס לגוף בצורה של "נייר", הוא מתפרק במערכת העיכול ונספג לדם ומשם עובר לכל אברי הגוף. כמות קטנה תצליח לצאת אך השאר יספג. מאחר שהדם שלך משותף עם העובר גם הוא יקלוט ממנו בדיוק כמו שהוא קולט מכל דבר שנכנס לדם שלך. מאחר שאין שום דרך לבדוק, ומאחר שכל אדם והכמות שלו, הדרך היחידה היא להמנע מחשיפה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות