חשש לבליעת מעט אלומיניום

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/05/2017 | 20:21 | מאת: טל

שלום, יש לי חשש שבלעתי חתיכה קטנה של תבנית אלומיניום שהכילה עוגה. מה ההשכלות/ההשפעות של דבר כזה? האם זה פשוט ייצא החוצה? תודה רבה

כבר דובר רבות באלומיניום. זו מתכת שהגוף שלנו לא זקוק לה. הגוף לא יודע מה לעשות איתה והיא מצטברת. אם מצטברת כמות גדולה (אין הגדרת כמות, כל אדם והכמות שלו) יכולות להגרם מחלות חמורות. לכן, מאחר שאין דרך לבדוק, ומאחר שכל אדם והכמות שלו, הדרך היחידה היא להמנע מחשיפה. אם החומר היה יוצא מהגוף לא היו נדרשות האזהרות. כאשר האלומיניום נכנס לגוף, הוא מתפרק במערכת העיכול ונספג לדם ומשם עובר לכל אברי הגוף. כמות קטנה תצליח לצאת אך הרוב יספג.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות