החלפת סוללות בצעצוע ודליפת חומר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/05/2017 | 15:46 | מאת: אנה

שלום בני בן הכמעט שנתיים צפה בי מחליפה סוללות בצעצוע. הסוללה הישנה היתה מלאה במעין מלח בכמות גדולה (קורוזיה?). הוא הכניס את הראש לראות את זה, הרחקתי אותו, הוצאתי את הסוללה עטפתי בנייר, הנחתי חדשה וסגרתי. הוא לא נגע אבל כן התקרב מאוד. האם נחשפנו למתכות כלשהן? ואם כן איזה? האם ז המסוכן לתינוקותב רמה שמצריכה מעקב/בדיקה? מדובר בחומר מאוד גבישי שהיה צריך לגרד, לא משהו טרי. שנית, האם כדאי לזרוק את הצעצוע - נשארו שם שרידי אבקה? תודה רבה

חומרים לא קופצים. אם הם ברמה של מלח, מוצק, הם לא יכנסו לגוף שלנו אלא במגע ישיר, בדרך כלל דרך מערכת העיכול. אם לא אכל לא בעיה בכלל. אם הכניס לפה אז עכשיו יש לו בגוף גם כמות קטנטנה של החומרים. סוללות נוזלות. רצוי לקנות איכותיות שלא נוזלות, כי מעבר לכך שהן נוזלות הנזילה פוגעת גם באיכות הצעצוע. כי המלחים האלה שנוצרים מתכולת הסוללה הנם קורוזיביים. זה שהחומר קשה, זה מהמאפיינים שלו, לא קשור לטריות. אם נשאר בצעצוע אבקה, לשטוף אותה. אם אי אפשר מים, אז עם מטלית לחה לספוג את המלח. מקווה שרחצתם ידיים לאחר הניקוי וששמתם הסוללה למחזור, כי באשפה היא גורמת לזיהום סביבתי מתמשך. אנחנו חוזרים ואומרים להמנע מחשיפה זו הדרך. מעט מאוד חומרים ורק בהרעלות קשות ניתן לבדוק ולזהות (ולא תמיד יש מה לעשות). ברוב המקרים אין דרך לבצע בדיקות או טיפול רפואי עד לשלב שמתפתחת מחלה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות