ניקיון של כלים בתחום האוכל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/05/2017 | 00:36 | מאת: יעקב

שלום וברכה. יש לי עסק בתחום המזון ויש לנו הרבה קערות וקרשי חיתוך שבאים במגע עם בשר גולמי אין אפשרות לנקות את כל הכלים עם מים רותחים.. האם ניקיון של סבון כלים מספיק או שעליי גם להתשמש באקונוקמיקה בגלל שהכלים נוגעים בבשר טרי שלא בושל?

אם אתה בתחום המזון ויש לך רשיון להפעיל את העסק, יש לך גם את ההנחיות של משרד הבריאות איך לפעול.

08/05/2017 | 15:49 | מאת: קובי

אני יחדד קצת את השאלה..זהו מקום קטן שלא עובד למטרת רווח אלא כעזרה ולכן הוא לא מתפקד כעסק ואין רשיון. גם הצוות שנמצא הוא רק מתנדב אבל חשוב לנו שהכל יעבוד בצורה נקייה וכנדרש אשמח אם תוכלי קצת לעזור לנו לגביי מה ששאלתי...

גם עמותות וארגונים שלא למטרות רווח צריכים להכין אוכל לאחסן אותו ולדאוג לנקיון סביבת העבודה בדיוק כמו מסעדה ושאר מקומות המייצרים מזון. כדאי שתבדקו אם אתם לא נדרשים לרשיון כי האחריות על האוכל היא שלכם. לא ניתן לתת לכם המלצות פעולה, מלבד הפניה למשרד הבריאות לקבלה מהם של הנהלים והדרישות להכנת מזון ולניקיון.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות