אבק אסבסט -מה הטיפול ?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/04/2017 | 12:24 | מאת: אודי

שלום. בעת ביקור אצל הדודה הבן שלי נכנס לתוך מחסן והוציא כדור ספוג וכשהוא שיחק איתו יצא ענן אבק ואז שמתי לב שהמחסן כולו בנוי מאסבסט, ומי יודע כמה זמן הכדור היה במחסן וספג אבק אסבסט. מה עושים ? מה הסכנות? האם יש צורך בטיפול רפואי ? האם יש צורך במעקב רפואי ?

כפי שכבר עניתי בעבר ואני מבהירה שוב. יש הבדל מהותי בין סיבים "טרים" "חדשים" שנוצרו עכשיו לבין סיבים "ישנים" שנוצרו לפני מספר ימים ויותר. אם עכשיו אתה קודח בקיר המחסן ומשתחררים סיבים, אלה מאוד מסוכנים אם חודרים לריאות ונתקעים שם עלולים לגרום בעתי לבעיות קשות שונות במערכת הנשימה. אבל, לאחר זמן, הלחות שבאוויר שינוי גודל הסיב ושחיקה שלו מורידה את מהסיכון. כך, שהסיבים, אם בכלל, שהילד נחשף להם הם ישנים מאוד ולכן אין בזה בעיה. כללית אין בדיקה שאפשר לבצע, לכן השאיפה היא לא להחשף במידת האפשר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות