עובש ומצוקה נשימתית לפעוט

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/03/2017 | 02:39 | מאת: אמא מודאגת

בני השנתיים ישן בחדר שהיה בו בקיר ולא ידענו כתינוק, לפני תקופה מסויימת שוב עלה עובש וניקינו יסודי באקונומיקה, וכעת התברר שעובש היה מצוי גם מאחרי ארון הקיר, הגיע גם לבגדים, והחדר היה סגור בימי החורף. הוא סובל מאסטמה ומצוקה נשימתית, מטופל תכופות בבנדזול. כמובן נושא העובש יטופל. השאלה שלי: כיצד ניתן לאבחן באם עובש חדר לריאות וכיצד ניתן לטפל?

האם הרופא/ה אמר/ה שהבעיה היא מהעובש? תבדקי הנושא עם הרופא/ה אפשר לבצע צביעה של הקירות עם צבע דוחה עובש. לוודא אוורר תדיר של החדר והבית כדי לוודא שאין רטיבות. להסתכל על הקירות גם מאחרי הארון מדי זמן כדי לראות שלא נוצר עובש חדש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות