שימוש בדבק UV וסיכון אפשרי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/03/2017 | 18:54 | מאת: בועז

שלום דוקטור, ערב טוב. במקום העבודה שלי משתמשים בדבק UV, רציתי לדעת האם ישנו סיכון לעיניים במידה ואני נמצא במרחק של 2-3 מטרים מהאדם המבצע את ההדבקה או שמדובר על מרחק בטוח? האם נדרש ממש לפנות את החדר או שלא מדובר ברמה כזו של סיכון וניתן לעבוד בסמוך? תודה רבה

בלי לדעת מהו המכשיר בדיוק (דגם, תא העבודה, משטחים בסביבת העבודה) התשובה כללית. מערכות הקשיה של דבק על בסיס UV הן בדרך כלל באורך גל בתחום שאיננו גורם למלנומה. הסיכון הנו לפגיעה בעיניים (קטארקט) כמו להיות בחוץ בשמש. אז, המערכות נמצאות בתוך "בית" כאשר זכוכיות הבית הנן כמו משקפי המגן והן בולעות את הקרינה ומונעות יציאה מסוכנת החוצה. יש גם מנורות שהן לא בתוך מבנה מוגן, אז, יש לבדוק לגופו, האם יש סיכון ומה המרחק הנדרש. בדרך כלל במצבים אלה, שמים וילון שחור ואטום, ונותנים לעובד משקפי מגן UV בהתאם לאורך הגל של המכשיר, כך שלא נדרש פינוי החדר. כל ציוד מגיע עם ספר מכשיר, אפשר לקרוא שם מהן הנחיות הבטיחות.

08/03/2017 | 08:28 | מאת: בועז

תודה רבה על התשובה. העובד שמבצע את ההדבקה משתמש במשקפי מגן אבל שאר העובדים בחדר לא עם משקפיים ואין וילון כלשהו או מחיצה בינו לשאר החדר. האם מדובר על כמו שתיארת, פשוט להיות בחוץ לכמה דקות ביום שמש (השהייה שלי בחדר הנ"ל מסתכמת במספר דקות) או שמדובר על סיכון יותר משמעותי כמו ריתוך למשל? פשוט זה מקום עבודה חדש ויש לי בעיה מסוימת לבוא בדרישות. תודה רבה

אסביר שוב את שעניתי קודם. בלי לדעת את הפרטים המדוייקים של המכשיר ותהליך העבודה ואת תרבות הבטיחות במפעל, לא ניתן להוסיף מידע. אולי בכלל לא נדרש שימוש במשקפיים ונותנים לו משקפיים בלי להבין את משמעות, ואולי רק כדי לשמור על שקט תעשייתי, או סיבות רבות אחרות. בלי לראות את התהליך ולהכיר את הארגון לא ניתן להגיד שום דבר נוסף. אני לא כתבתי לצאת החוצה, אלא הסברתי הסברתי מהי סוג הפגיעה במקרה שכן יש חשיפה ל UV, שאז זה כמו פגיעה מחשיפה לUV של השמש. ואין קשר לריתוך. ריתוך תהליך אחר לגמרי מאוד מסוכן לעיניים ולנשימה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות