קופסאות לחימום במיקרו lock&lock

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/02/2017 | 08:06 | מאת: חיים

חיממתי אתמול במיקרוגל בקופסה של lock&lock ובמהלך החימום המכסה נמתח כלפי מטה והיה קשה לפתוח את הקופסה רק אחרי כדקה שהמכסה חזר למצב הרגיל היה אפשר לפתוח עם הרבה ספיקות אכלתי את מה שחיממתי האם זה היה בטיחותי לאכול? נ.ב-הבנתי שבמוצרי פלסטיק או בכל חומר אחר אם יש שינוי בחומר אז צריך לזרוק את הקופסה זה נכון?

אם היה לך חשש למה אכלת? לשאול לאחר מעשה לא תמיד שווה. והנושא בריאותי ולא בטיחותי. במקרה זה אין בעיה. הפלסטיק תקין וגם הקופסה תקינה ואין צורך לזרוק אותה. הפלסטיק לא שינה צורה. שינה צורה משמעותה מאבד צורה, נמס. במקרה המתואר בגלל החום, הפלסטיק התפשט מעט, כמו שקורה לכל חומר בחימום, ולכן גם גרם לאיטום טוב של הקופסה. כאשר התקרר והתכווץ שוב, אפשר היה לפתוח הקופסה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות