עופרת במים - בעקבות הבהלה בחדשות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/02/2017 | 01:36 | מאת: חיים אלפ

שלום רב, בעקבות תבהלת המים בחדשות. אבקש לברר: 1. משרד הבריאות המליץ לבצע בדיקות בבניינים ישנים. אני גרה בבניין ישן ברחביה, בירושלים. האם כדאי שאבצע בדיקה בעניין. 2. המשרד גם המליץ לוודא שהאינסטלציה הדירתית על פי התקן. גם אם יש לי צנרת פלסטיק יתכן שיש בה חלקים בעייתיים. האם לבצע גם בדיקה דירתית או להסתפק בבדיקת צנרת הבניין. 3. כיצד ניתן לדעת אם החלקים בצנרת הדירתית תקניים. 4. משרד הבריאות גם המליץ שלא להרתיח מים לבישול ושתייה. האמנם? האם מעתה מוטב רק לשתות רק מבקבוקי מים מינרלים? ומה בדבר סכנת הפלסטיק והפטלטים שבבקבוקי המים המינרליים? תודה רבה

תזכורת מקדימה אנחנו לא ממליצים ולא נותנים יעוץ. עונים על שאלות בנושאי הפורום. ההחלטות הן שלך בלבד. המלצות משרד הבריאות אם הבנין ישן ולא יודעים ממה עשויה הצנרת (כי אם יודעים מתכניות הבנין, בדקו, שפצו) לבצע בדיקה. בלי לבדוק לא ניתן לדעת מה הצנרת. משרד הבריאות לא המליץ לא להרתיח אלא אם המים עכורים הרתחה לא תסלק אותם. הם ישארו במים. אז זה לא פתרון. אין סיכון בפסלטיק המיועד למזון ולשתיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות