רטיבות בקירות ללא עובש בדירה ישנה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/01/2017 | 03:39 | מאת: אנה

שלום תודה רבה על הפורום החשוב. עברנו לדירה בשכירות. מהעבר השני של האמבטיה, בקיר הסלון - יש רטיבות פנימית בקירות. בעל הידרה אטם את זה בצבע, לא רואים עובש. עד שהוא יטפל בזה באופן נורמלי רציתי לדעת - האם רטיבות בלבד ללא עובש - מסוכנת לנשימה? יש לי תינוקות קטנים בין שנה לשנתיים? ואם זה מסוכן, האם פרק זמן של חודש לתיקון הם בסדר עד לתיקון או שצריך לתקן מידית ולהרחיק את התינוקות מהבית (אני מאווררת את הבית כל הזמן)? שנית, בתקרת האמבטיה יש נקודות עובש מפוזרות, אם אנקה בכלור ואאוורר זה מספיק להשתמש באמבטיה בצורה בטוחה - לפחות עד שנבין אם זה פנימי או כתוצאה מאיווורור לא תקין (הדיירת הקודמת לא פתח האת החלון כלל ואני מאווררת)? ואחרי שימושבכלור, עם איוורור כמה זמןלהרחיק את התינוקת מהאמבטיה? תודה רבה אנה

השאלה בצורות שונות עלתה כבר בעבר במספר לא מבוטל של דיונים. אם אף אחד אין לו בעיות נשימה (אסטמה וכדומה) והבית מאוורר לא צריכה להיות בעיה. וחודש איננו זמן ארוך לענין זה. ניקוי עובש לא נדרש כלור, אפשר עם חומץ. ואז, כדאי שבעל הבית יסייד את האמבטיה בצבע מונע עובד כמו בחדרים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות