החזקת מיכל פרופן בבית

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/01/2017 | 05:53 | מאת: יניב

האם מותר לאכסן מיכל כזה בבית? או במרתף בטון מזויין? האם חייב במצב עמידה או גם שכיבה? מדובר במיכל של חברת benzumatic אותו מיכל שנדמה לי שיש לטכנאי מזגנים. 400 גרם. http://www.yft.co.il/sysvault/docsfiles1/cd635465449531542998.jpg

אין להחזיק בבית מכל פרופאן. מסוכן ביותר. בודאי לא במרתף ובודאי לא עם קיר מזוין. דליפת פרופאן עלולה להוביל לפיצוץ נפחי ונזק גדול מאוד במרתף בנוסף גם דחית חמצן וסכנת חנק. ולא, זה לא כמו גז מזגנים לגמרי לא - גז מזגנים לא דליק ולא נפיץ.

12/01/2017 | 20:23 | מאת: יניב

תודה.היכן כן אפשר לאכסן? מחוץ לבניין מתחת לאדמה זה בסדר? או בתוך מבנה משלו? התכוונתי שזה מיכל פרופן כמו של טכנאי מזגנים שמשתמשים בזה להלחים צינורות נחושת. מיכל לא גדול, 400 גרם.

רצוי לאחסן לא בתוך מבנה, אלא במרפסת או במבנה רשת מאוורר קבוע מחוץ לבית. מכל אחד לא מצדיק בניה של מחסן רשת יעודי. אם מדובר כמות גדולה כדאי לשקול זאת. סיכון קיים גם במכל 400 גרם. סיכון של דליפה ואז ניצוץ גורם לפיצוץ. אם במקום סגור כל ההדף נשאר בתוך המבנה וההרס גדול. אם האחסון במקום פתוח גם אם יש דליפה הגז מתנדף לאוויר והסיכון יורד באופן משמעותי. אני התיחסתי למכלי גז מזגנים לקרור.

06/02/2017 | 01:43 | מאת: יניב

תודה רבה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות