שאלה לגבי מיקרוגל -בלי מכסה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

08/01/2017 | 08:42 | מאת: שירה

שלום, ראשית תודה מקרב לב על עזרתך הרבה בתשובותייך. רציתי לשאול מה המטרה של מכסה כיסוי הפלסטיק למיקרו- והאם אפשר לוותר עליו. תודה !

בבקשה האם הכוונה למכסה ששים על האוכל לחימום? אם הכוונה לזה אפשר לוותר עליו בלי שום בעיה אם מפריע לך. תפקידו בדיוק כמו מכסה של סיר לוודא שהאוכל שמתחמם לא משפריץ ומלכלכך את פנים המכשיר, וניצול טוב יותר של החום. המציאו את הכיסוי כי לפעמים מחממים לדוגמא צלחת עם אוכל ואין לה מכסה,

09/01/2017 | 10:21 | מאת: שירה

תודה. כן למכסה זה התכוונתי. אמרו לי ששמים אותו כדי למנוע מהקרינה להיספג באוכל... לא נשמע הגיוני לכן שאלתי. אני לא משתמשת בו בכלל. אבל בהנחה וכן ארצה- זה בטוח לשימוש בהיבט של חימום פלסטיק במיקרו ? תודה

חבל שאנשים שלא יודעים מטעים אנשים. אם ה"קרינה" לא תעבור איך בדיוק יהיה חימום/בישול של האוכל במיקרוגל?!?! "הקרינה" הנה גלים בתחום המיקרוגל - גלי חום בלבד, אשר גורמים לחימום המים בתבשיל בדיוק כמו שקורה על הכיריים או בתנור. רק שזה קורה מהר יותר וכנראה גם מבחינה תזונתית עדיף (לא בתחום פעילות הפורום). יש הרבה מאוד סוגי פלסטיק שמתאימים למיקרוגל, שעומדים בטמפרטורה המתפתחת שם ולא קורה להם שום דבר בחימום חוזר שוב ושוב. צריך לקנות כיסוי שכתוב עלי שמתאים למיקרוגל.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות