חומצה פרצטית אם מזיקה לראוות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

29/12/2016 | 07:06 | מאת: מאיר אבוזגלו

אני עובד במפעל מזון לאחרונה התחילו להשתמש בחומצה פרצטית בזמן ניקיון האם היא יכולה לפגוע בראוות בזמן שאיפה של החומר..

חומר הרבה יותר ידידותי לניקוי מערכות מזון, לעומת החומצות והבסיסים שהמשתמשים בהם בדרך כלל. מקווה שיש לכם ממונה בטיחות שבדק את גורמי הסיכון, ונתן לכם הדרכה בסיכונים שבחומר והמפעל סיפק לכם ציוד מגן אישי מתאים. האם מסוכן לכם או לא תלוי בתהליך העבודה ואם בכלל יש חשיפה. אם אין חשיפה, זה שעובדים בחומר לא פוגע בעובדים, אלא רק בחשיפה. במקרה של חומר זה, הסיכון העיקרי הנו לעור ולעיניים - מאוד מסוכן! סיכון משני בלבד למערכת הנשימה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות