הפתעה- בדיקות בטיחות גז בביניינים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/02/2005 | 17:01 | מאת: משפחה

היום מצאתי על דלת הכניסה לביניין שלנו מודעה גדולה מאירת עיניים ובא כתוב שמחר יבקר בכל הבתים בביניין טכנאי של חברת הגז וישהה 30 דקות בכל דירה ויבדוק את אטימות הצנרת גז והחיבורים וכו..וכל זה בהתאם לתקן ישראלי שמחייב ביקורת כזו כל 5 שנים. תחילה אבקש להחמיא למבצעים. ושאלתי כעת-האם התקן הזה הוא חדש?לא זכור לי במשך 20 השנה האחרונות שחברת הגז ביוזמתה פנתה וביקשה להיכנס אלינו הבייתה ולבצע את הבדיקה הזו.

13/02/2005 | 20:53 | מאת: איתן חנני

התקן איננו חדש. לאורך כל השנים כולנו משלמים עבור השרות הזה לחברת הגז - אלא שאף פעם (בעיקר מחוסר ידיעה) לא דרשנו את הבדיקה. בזכות ההד הציבורי - קידום תודעת הבטיחות ודרישות האכיפה אשר קבעו את אחריות חברות הגז לתקינות המערכות מצליחים לאט להביא לסדר גם בעניין זה.

13/02/2005 | 21:24 | מאת: זיו

החברות יכוללות אם כן להתחרות עלינו הלקוחות בכך שכשהם מפרסמות את עצמם הם ידגישו את נושא הבדיקה הזו ובדיקות נוספות אחרות חשובות. מה קורה מחוץ לביניין? האם שם משהו מהחברות מגיע ובודק?ואם כן האם משאירים הודעה פיתקית בדיקה על השעונים ומציינים מתי יש לבצע את הבדיקה הבא?האם מתנהל רישום של הבדיקות האלו מקומם מועדם והחברות ידעו כעבור הזמן לבוא שוב?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות