בעל שמתערב ללא הרף. מה עושים???

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

11/12/2016 | 09:41 | מאת: יפעת

בעלי כבן 60. איני יודעת כבר מה לעשות... תמיד כשאני מדברת עם אחרים, עם הבנים ועוד.. והוא נמצא לידינו, הוא חייב תמיד להתערב, לתקן אותי בדיבור, לשפץ, לדייק, כשאני מדברת עם הבן, (ולבן לא מפריע לעולם לא העיר לי..) אז לדוגמא אומר: "את כבר אמרת לו את זה מדוע את חוזרת על דבריך"?? אני עם הילדים שלי ביחסים מאד מאד חמים וטובים מעולם לא פגעו בי והעירו לי, ובעלי לעומת זאת כל הזמן מתערב, ומעיר וזה פוגע בי מאד, זה גורם להשפלה, ולחוסר ביטחון. אני מידי פעם נאלצת לדבר עם חברות וילדיי בחדר סגור כשהוא לא נוכח לצידי ואז אני חופשייה בדיבור. אני מרגישה שאין לי חופש דיבור בבית. כשהוא מדבר עם אחרים, אני תמיד מכבדת אותו, לא מתערבת כלל וכלל. מדוע זה לא הדדי?? לא פעם דיברתי איתו על זה, וזה עוזר רק זמני. איני יודעת מה לעשות. הוא טיפוס מאד מאד ביקורתי, וזה שהוא כל הזמן מעיר לי ברגע שאני רק מפעילה את מיתרי הקול שלי- זה גורם לי לשנוא אותו יותר ויותר. וזה לא בשליטתו. הוא מביע חרטה ושוב חוזר...מעבר לזה הוא בעל שעוזר לי בכל. אני לא יודעת מה לעשות ואיך להתמודד עם טיפוס כזה, זה כבר בלתי נסבל.

יפעת שלום אני מבינה שאתם נשואים שנים רבות ושיש בבעלך גם הרבה דברים טובים. ברור גם שקשה לחיות עם אדם ביקורתי.מאחר והוא מתחרט על הביקורת שהוא מפעיל לעיתים קרובות בנוכחות אנשים אחרים, את יכולה לשאול אותו האם הוא מוכן שתעשי לו סימן כאשר הוא מתחיל להעיר לך, סימן שיהיה מוסכם בניכם ולא יפגע בו. בנוסף תציעי לו שאחר כך כאשר אתם לבד תקשיבי לביקורת שלו, אם הוא עדיין ירגיש צורך להשמיע אותה. אפשרות נוספת במידה וזאת לא תעבוד היא להבין מדוע את כל כך נפגעת ולנסות לחזק אותך בכוון שזה בעייה שלו ולא שלך ואת אומרת לעצמך "אני בסדר" וכנראה שגם הסביבה מכירה בזה שהוא ביקורתי מדי. אפשר גם לנסות טיפול זוגי. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש