מחשבות על טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

15/11/2020 | 08:32 | מאת: תוהה

למנהלת הפורום - אין כמעט מקומות לכתוב בהם על טיפולים פסיכולוגיים. פורומים מוכרים שמנוהלים על ידי פסיכולוגיים מחייבים רישום והזדהות ואין לי עניין בכך. אם הדבר אינו נראה לך הולם את יכולה לומר ולמחוק את ההודעה . הודעה שפורסמה בפורום בטיפולנט: סימני אזהרה בהתנהגות הפסיכולוגית החדשה נכתב ע"י הדס ב - 23/02/2018 23:11:12 בפגישתי הראשונה (פגישת היכרות) עם פסיכולוגית קלינית שאני שוקלת להתחיל עימה תהליך טיפול התנהגויות מסויימות שלה נראו בעייני תמוהות ולא ידעתי כיצד לפרשן. בתור התחלה, הייתי המטופלת הראשונה שלה לאותו היום וצלצלתי אליה מלמטה כ2 דקות לפני השעה שנקבעה (7:58) ושאלתי אם אוכל לעלות, היא ביקשה שאצלצל באינטרקום בול בזמן בו קבענו (8:00), אך לבסוף ויתרה והורתה לי לעלות. לאחר שנכנסתי, הופתעתי שלא הוצעה לי אפילו כוס מים או תה. אלו הם הדברים הקטנים. לדבר הגדול: תיארתי בפניה קורות חיים דיי יבשים וכללים במהלך השיחה, ללא עבר חריג או אירועים טראומתים (ולו בגלל שזו פגישה ראשונה ולא הרגשתי בנוח להיפתח לגמרי). בשיחת הסיכום בסוף הפגישה היא ירתה בשלושת המשפטים האחרונים שלה שהיא זיהתה אצלי בעיות עמוקות "בכל מיני שכבות" שהטיפול בהן יקח שנים. היא הוסיפה ש"כבר עכשיו" היא יודעת שאני הולכת לתרץ לה המון במהלך הטיפול ושהיא תצטרך "למשוך אותי" חזרה אל תוך הטיפול. מיד לאחר מכן, בלי שום הסבר מאיפה היא הסיקה את הדברים הקשים הללו או בדיקה איתי לגבי אם אני רוצה לשאול אותה שאלה בהקשר הנ"ל היא אמרה שהפגישה נסתיימה וליוותה אותי השיחה עצמה איתה הייתה בסדר והיא השאירה רושם של אישה חכמה, אבל קשה לי לחשוב באיזה הקשר זה יהיה נורמלי להטיל על מטופל חדש "פצצה" כזו בסוף הפגישה הראשונה, במין הכתבת עובדות למטופל וללא מחשבה שאולי הוא רוצה לקבל הסבר או להבין מה הטעמים שעומדים מאחורי דבריה. האם אלו סימני אזהרה? האם לא לקבוע איתה פגישה נוספת בהתבסס על האירועים הללו? תודה על המענה https://www.betipulnet.co.il/forum/Message.aspx?id=19585

15/11/2020 | 11:11 | מאת: תוהה

לא ידוע לי על כל מקום רשמי שבו מטופלים יכולים להתייעץ לגבי הטיפול הפסיכולוגי שלהם, מלבד פורומים כאלו תודות לטוב ליבם של מטפלים כמוך. אין שום כללים טיפוליים רשמיים שהפסיכולוגים מחויבים אליהם, הפסיכולוגים הקליניים לא נדרשים לספק אבחנה רפואית, לא להסביר למטופלים שלהם מה הם חושבים שיש להם, או להגדיר כמה זמן לפי דעתם יארך הטיפול. ואם למטופל יש שאלות הוא מוזמן להגיע לעוד פגישה ולשלם עליה עוד כמה מאות שקלים. מהניסיון שלי מטפלים לא עונים על שאלות לא רק לגבי עצמם אלא גם לגבי הטיפול. יש מטפלים שמודים שהם לא יודעים מה יהיו תוצאות הטיפול. אם כך הדבר נראה שהמטופלים משלמים על הליווי. ומהניסיון שלי הרבה פסיכולוגים קליניים מבטיחים למטופלים בתחילת דרכם: כל עוד אתה רוצה, נמשיך בפגישות. את עירית מבטיחה למטופלים שלך ליווי לכל החיים כל עוד הם ירצו? תרצי לשתף איך את מטפלת באופן כללי האם מגדירים יעדים ומטרות והאם יש התייחסות לאורך המפגשים (טיפול של שנה או שנים או מספר מפגשים ספציפי)? האם את מציעה שתיה למטופלים שלך ? איך היית מגיבה אם מטופלת הייתה מבקשת להיכנס לקליניקה שתי דקות לפני?

שלום, אני מבינה שלצד הדברים הטובים שהפסיכולוגית חכמה היתה גם חוויה פחות טובה לדעתי כדאי לפתוח איתה ולדבר על ההרגשה שלך זה עשוי לתרום לטיפול, אם אחרי עוד כמה פגישות לא תרגישי שזה מתאים אז אולי זה אכן כך אבל זה לא נכון להסיק אחרי פגישה אחת ובלי לדבר על זה בהצלחה עירית

15/11/2020 | 14:12 | מאת: תוהה

טיפול פסיכולוגי זה לכל החיים.. נראה לך שמישהי תפסול פסיכולוגית בגלל שהיא לא נותנת לה כוס מים?! פסיכולוג מספק צרכים נפשיים, לא פיזיים. מי שלא טוב לו בטיפול, לא ממשיך ללכת!

מנהל פורום שווה לכל נפש