עזרה לחברה

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

24/07/2017 | 00:45 | מאת: מיכל

שלום חברה שלי צריכה לעבור ניתוח להסרת גידול סרטני. היא מסרבת לספר לבני המשפחה, וסיפרה רק לי. לכן חשתי אחריות לדאוג לשלומה, וגררתי אותה לרופא יותר מקצועי. מאז היא בוכה שהיא "איבדה" את הרופא הלא מקצועי שאליו היא פנתה. מדובר בסרטן, ולא בניתוח פעוט. בנוסף, עכשיו היא לא רוצה שאני אגיע לניתוח, כי היא רוצה לעבור הכל לבד. היא גם חושבת ששעה אחרי הניתוח היא תוכל להשתחרר. היא מסרבת להתעמק בנושא המחלה שלה, או כל פרט שקשור אליו, ובאופן כללי די מעצבנת אותי בהתנהגות שלה, ואני עושה מאמצים לשמור על קור רוח, וגם לעזור לה. האם להגיע לניתוח בניגוד לרצונה ? תודה

מיכל שלום דילמה קשה זה ממש לא טוב שהמשפחה לא יודעת וגם לא טוב ללכת לניתוח לבד. לדעתי תגידי לה שקשה להתעורר מניתוח ולהיות לבד ושכל מה שעשית היה מתוך כוונה טובה ודאגה. את יכולה להיות שם אחרי הניתוח ואם גם אז היא לא תרצה אותך, אז תלכי. מקווה שהניתוח יעבור בהצלחה. עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש