קושי בלהיות עם אנשים

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

11/04/2017 | 10:26 | מאת: דנה

חג שמח. לפני שנה עברתי משבר של אובדן של חבר טוב שהיה לי שנפטר ממחלה קשה. גם באותה שנה עזבתי את עבודתי ועד עכשיו אין לי מסגרת או עבודה. אני הייתי בטיפולים אבל לא ממש אהבתי את זה וזה גם לא עזר לי לכן הפסקתי את הטיפולים. זה לא דיכאון או משהו כזה זה הרגל שמאז המשבר הקשה עם החבר אגב יש לי קצת חברות אבל אנחנו לא נפגשות הרבה בגלל שהם עובדות עד מאוחר ואין כל כך זמן ולכן התרגלתי להיות הרבה לבד והבעיה שקשה לי להיות כל כך הרבה עם אנשים זה התבטא שאתמול הייתי בליל סדר עם משפחתי כמובן והיה לי מאוד קשה להיות כל כך הרבה זמן עם האנשים שהיו שם זה לא רק המשפחה היתה זה גם חברים קרובים של המשפחה ומרוב שאני רגילה להיות לבד היו לי אפילו דפיקות לב מואצות. אשמח עם את יכולה לייעץ לי מה לעשות איך להתמודד לבד עזרה עצמית בנושא.תודה רבה וחג פסח שמח.

11/04/2017 | 10:28 | מאת: דנה

הקושי להיות עם אנשים זה בגלל שמאז שחבר הטוב שלי נפטר בקושי יצאתי לבלות וגם זה שאני לא עובדת.תודה

דנה שלום אני מבינה שזה התחיל בעיקבות משבר, וכיום אין לך מסגרת ואת הרבה לבד ונראה לי שפיתחת חרדה שמתבטאת בקושי להיות עם אנשים, כדי להתמודד צריך לעשות הפוך מהדחף שאומר קשה להיות הרבה עם אנשים אז נצמצם את זה, זה לא פיתרון טוב מאחר ולטווח הקצר זה מפחית חרדה ולטווח הארוך זה מחמיר את החרדה, לכן את צריכה להקפיד להיפגש עם אנשים בכל מיני מקומות, אפילו ללכת לחוג שבו תפגשי עם אנשים ובשום אופן לא להימנע מהמפגשים, טוב שהלכת לליל הסדר אפילו שזה היה קשה. חג שמח בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש