פחד מהלידה השניה - לא רוצה קיסרי

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

05/05/2009 | 07:34 | מאת: IVA

שלום, זהו הריוני השני. בהריון ראשון הלכתי על לידה טבעית שהגעתי אליה עם מחיקה מלאה ופתיחה של 3. אך במשך 14 שעות שום דבר לא התקדם, לאחר אפידורל שום דבר עדיין לא התקדם ואז הוחלט להכניס אותי לניתוח קיסרי. לאחר ניסיונות מאוד בעייתיים להוציא את בתי הבכורה בזמן הניתוח מסתבר שהיא נתקע ושהאגן שלי הוא צר והיא לא הייתה יוצאת בדרך הרגילה, לפי טענת מיילדת ושני הרופאים שהיו בזמן הניתוח. לפי מה שאני מבינה זה לא בהכרח חייב להיות גם בלידה הזו. ושרוחב האגן משתנה מלידה ללידה. השאלה היא איך ניתן לצפות את זה מראש? כי אני ממש לא רוצה לעבור שוב פעם ניתוח קיסרי ואני כל כך הייתי רוצה ללדת לידה טבעית יש לי טראומה לא קטנה מהלידה הקודמת. איך יש לי גם בעיית קרישיות דם (חוסר פקטור 11) והדם שלי לא נקרש טוב (שזו גם הייתה בעיה מאוד גדולה בזמן הניתוח - היו צריכים להרדים אותי ולתת לי שתי מנות דם) ולכן אני מעט לחוצה שיכולות להיות בעיות בזמן לידה טבעית שאני לא אהיה מודעת אליהם (בגלל שעברתי כבר ניתוח קיסרי אחד) או שאולי אני מטעה את עצמי וזה לא אמור להוות בעיה. אשמח מאוד לקבל יעוץ או הפניה לגבי נושא זה.

07/05/2009 | 06:11 | מאת: צביה רן

שלום אוה, המקרה שאת מתארת הוא לא פשוט. גם נשים עם פתיחות, מודעות ורצון מאד גדול ללדת לידה רגילה לפעמים נאלצות עבור ניתוח. לא ניתן להחליט על כך מראש. אני מכירה מספר נשים שילדו בניתוח קיסרי לידה ראשונה, התכוננה ללידה שניה נרתיקית ולבסוף נותחו. תזכרי שלא הכל תלוי בנו ובהחלטות שלנו. ראשית, אני ממליצה לעבור טיפול בנושא הטראומה שלך, והוא יכול להיות מגובה בדמיון מודרך לקראת הלידה הבאה. במקרה שלך אולי כדאי לקחת דולה, או רופא מיילד פרטי. אשמח לעזור בנושא הטיפול. צביה רן היא-לה - נשים מטפלות בנשים ברפואה משלימה www.heal-la.co.il 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה