התייעצות

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

28/02/2007 | 15:50 | מאת: לי

שלום, אני חושבת לקבוע תור לניתוח קיסרי אלקטיבי אבל נורא מתלבטת. זה הריון שני כשבראשון הייתה לי לידה סיוטית (זירוזים לא הצליחו, 20 שעות צירים, חוסר מי שפיר, מצוקת עובר, ובסוף ניתוח). אני מודעת פחות או יותר לחסרונות של ניתוח אבל בכל זאת מעדיפה את הוודאות. צריכה דעתכם דחוף (כרגע בשבוע 34).

28/02/2007 | 16:09 | מאת: צביה רן

שלום לי, בעיקרון אני בעד לידה טבעית. האם הלידה שלך היתה עם אפידורל? לאחרונה 2 חברות שלי ילדו, שתיהן לידה שניה לאחר ראשונה קיסרית. שתיהן הלכו בגישה של לידה טבעית, אך גם הפעם הלידות הסתיימו בניתוח קיסרי. לדעתי, ולא מתוך חוויה אישית, כי שלוש הלידות שלי היו טבעיות, אם תוך כדי הלידה נדרש ניתוח קיסרי, זה בלאו הכי יקרה. ממה ששתי חברותי נלחצו במיוחד הוא שהן היו צריכות לקחת את האחריות ולהחליט על הניתוח, ולא הצוות הרפואי. אני אומרת שגם אם לידה ראשונה היתה סיוט, זה לא אומר שכך תהיה השניה. אצל אחת החברות שהזכרתי קודם, הלידה הראשונה היתה מאד טראומטית, ולידה זו, על אף שהחלה כטבעית והסתיימה בניתוח, היתה חוויה מתקנת. כך לאין להסיק מלידה אחת על אחרת. תחליטי כל אשר תחליטי ושרק יסתיים בטוב, צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

19/03/2007 | 14:51 | מאת: דנה

שלום לי, מנסיון שלי -לידה רגילה אחרי קיסרית טראומטית ביותר- כדאי מאוד לנסות לידה רגילה. אצלי זאת היתה חוויה מתקנת ונהדרת. מעבר לחסרונות בקיסרי גם ההחלמה קשה יותר- את זה את בטח יודעת שלא לדבר על החוויה העצומה שיש בלידה רגילה. שיהיה בהצלחה בכל דרך. ד.א. אם החלטת לידה רגילה אחרי קיסרית, לא ללכת ל"ליס".

19/03/2007 | 15:06 | מאת: לי

תודה על התשובה, אפשר לשאול למה לא ליס?

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה