הריון קשה מאוד ומוות קליני בלידה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

10/12/2006 | 08:56 | מאת: אלמונית ניו יורק

שלום צביה, אני מעדיפה להישאר בעילום שם, מאחר והרבה אנשים בישראל מכירים אותי. אני בחורה בשנות השלושים המאוחרות, מתגוררת בניו יורק, מנסה להרות כמעט שנה. יש לציין שעברתי ניתוח של בלוטת תריס וכן יש לי בעיות פרולקטין גבוה שנמצאו כמאוזנות מאוד מזה תקופה. יש לי בן מקסים, בו זכיתי במהרה אחרי הנישואין, (שמונה ימים אחרי החתונה הריון). ההריון היה קשה באופן נורא כפי הנראה איבדתי תאום, הייתי מחוסרת דם, הקאות תשעה חודשים, תזוזות קשות של בלוטת התריס, תשעה חודשים במיטה, תחורים, אפצצים, בצקות, כל רק מה שעולה על הדעת. הלידה היתה לפני הזמן כשבועיים שלושה, למרות שהייתי מטופלת בכדורים לדכאון ובכדורים לחרדות, פרימוניל וקלונקס. הגעתי עם ירידת מים כשאני נוהגת ברכב, ללא פתיחה ללא צירים, (שבועיים כאבים בלילה בבית, מבלי לדעת שזה כנראה איזה צירונים) קיבלתי זירוז, הלידה ארכה 27 שעות, הקאות בלי סוף, לאורך כל הלידה, פיטדין אפידורל לא ספרתי כמה, נורא נורא נורא. הלידה הסתיימה בכך שאמרתי אתם מאבדים אותי, וכמו כן הצוות איבד אותי. החדר הפך לפי מה השם סיפרו לי לחדר טיפול נמרץ בשניות לא זכרתי כלום אחרי חמש שעות כשהתעוררתי, רק הייתי מחוברת למיליון מכשירים. קיבלתי חמש מנות דם וזה לא הספיק. יש לי ילד בריא ואני רוצה עוד ילדה או ילד, אני כבר לא ילדה. אך עליה וקוץ בה. הנה נתקלים בקשיים להיכנס להריון. נטועה בי ההרגשה שנותר בי פחד אדיר, לא מהלידה כמו מלמות כתוצאה מהלידה. הם טענו שהיה מוות קליני לחמש שעות. הרופאים טענו. מה דעתך? איך משחררים את זה? תודה

11/12/2006 | 07:56 | מאת: צביה רן

אלמונית יקרה, אכן תאור קשה. תהליך מורכב כמו שאת מתארת, משאיר טראומה לא קטנה. האם את מטופלת כיום. אני יכולה להציע לך פתרונות שאני מכירה. תמציות Star of Bethlehem ו-Honeysucle, ירפאו את טראומות העבר, ישאירו את הזיכרון, אך ללא הטראומה. Aspen, Gentian, Gorse יתנו תקוה בנסיונות להרות. ובוודאי יעלו עוד דברים במשך הטיפול. הטיפול נעשה בשיחות, בדרך כלל שבועיות (כך אני עובדת) ובסופן המטפל מרכיב את הפורמולה הדרושה. יש מטפלים העובדים עם 5 תמציות בפורמולה, אני עובדת עם 7 או 8. יחד עם כל זאת, בגלל הבעיות בבלוטת התריס והפרולקטין הגבוה דרוש טיפול רפואי. אני מאחלת לך הרבה בריאות ופתרון הבעיות. אשמח לעזור גם בהמשך במייל או במסנג'ר לפי הכתובת: [email protected] צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי

12/12/2006 | 16:31 | מאת: איה

נשמע באמת שעברת חויה קשה מאוד אני רואה שצביה כבר כתבה לך על האפשרויות לעזרה. אני רק מוסיפה שעליך לבדוק היטב האם יתכן הריון ולידה אחרים שכן לא כל לידה או הריון דומים אחד לשני. למרות מה שעברת יתכן שיש סיכוי לאחרת! בדקי היטב מה הסיכונים אחרי שתכיני את עצמך לכך יהיה קל יותר בהריון הקודם כמו גם הלידה לא היית ערוכה כלל, לא ידעת מה תעברי כיום את מודעת, אמנם חויה קשה אבל היית שם. אני בטוחה שעם טיפול מתאים כמו שצביה כתבה או פסיכולוגי תוכלי להשתחרר מזה ובמקביל לעבוד על הצד הפיסי רק טוב!!!! איה

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה