גם מפחדת ויש לי סיבה

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

13/10/2006 | 20:53 | מאת: א

עברתי לידה לפני כ 7 שנים והיום אני בת 35 הפחד מחווית הלידה משתק אותי מבחינתי עברתי לידה קשה בה הגעתי בשבת בבוקר ב7:30 וילדתי למחרת ב9:45 אחרי פדיטין ו2מנות אפידורל בנוסף עברתי גם חיתוך חייץ לאחר שבני נשלף בואקום פרט לכך איבדתי דם וקיבלתי 2 מנות דם יש לציין כי זכורות לי 3 השעות האחרונות כקשות במיוחד שכבתי עם פתיחה מלאה ללא עזרת רופאים או אחיות ורק אמרו לי תלחצי ,צרחתי מכאבים ובעלי רק ישב לידי ולא קם לקרא למשהו לאחר אותן 3 שעות בא הרופא ערך חיתוך חיץ שלף את בני בואקום ואז התחלתי לרעוד מסתבר שאיבדתי דם הרבה דם בעוד אני רועדת ומתחילים להעמיס עלי שמיכות על גבי שמיכות החלו לפתוח את ברזי האינפוזיה קיבלתי ביד שמאל עירויים שונים ואח"כ ביד ימין 2 עירויי דם לאחר העירויים החדירו לי קטטר להוצאת השתן אולם ללא הצלחה ולאחר 2 החדרות הצליחו רק בפעם השלישית כי הקטטר היה סתום אומנם ילדתי ב 9:45 בבוקר יצאתי מחדר לידה בשלוש אחר הצהריים . במחלקת יולדות בלילה התלוננתי שאני צריכה להתרוקן אך לדעתי הקטטר סתום -לא התיחסו אלי וכעונש לקחו ממני את לחצן המצוקה,רק יולדת שהיתה לצידי עזרה לי ואכן צדקתי . פרט לכך היחסים עם בן הזוג אינם טובים יש לנו ויכוח על הבאת ילד נוסף ( אני מתה לעוד אחד) ,וככל שעולה נושא הפחד הוא מביע זלזול(ממה את פוחדת כולן עושות את זה ) איך מפסיקים לפחד ומה צריך לעשות כדי להיות בשליטה ולא להיות תלויה ברופאים

13/10/2006 | 21:44 | מאת: צביה רן

א יקרה, יש כאן כמה נושאים הדורשים טיפול: 1. חוויות קשות מהלידה הקודמת. 2. יחסים עם בן הזוג. לדעתי, מאד כדאי לך לבקש עזרה אם פסיכולוגית ואם טיפול אחר העוסק ברגשות. יכול להיות שגם טיפול זוגי חשוב כאן. האם יכול להיות שסרובו של בן זוגך לילד נוסף הוא בגלל החוויה הקשה שעברת והוא היה נוכח בה? צביה רן מטפלת הוליסטית מוסמכת בפרחי באך וברייקי 08-9263369

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה