איך למנוע התפרצויות כעס כאמא ???

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

09/01/2014 | 10:30 | מאת: אורית

שלום אהוד, אני אמא לבן שנתיים וחצי ובת חודש וחצי וזקוקה נואשות לעצה בנוגע להתנהגות שלי החדשה שנוצרה בעצם מההצטרפות של הבת. ברוב המקרים אני לבד עם שניהם וכשאני מניקה נוצר מצב שהבן עושה משהו שאני לא מסכימה לגביו(לדוגמה פותח את המגירה, מוצא נניח קופסה כלשהיא ובמקרה אף מגלה שיש בה אבקה ומפזר אותה על הרצפה) ומנצל את העובדה שאני לא יכולה לקום אליו וממשיך למרות שאני מבקשה להחזיר למקום ואז בגלל שאני כועסת אני באה אליו ולוקחת את זה מידו ויחד עם זאת מרוב כעס ולחץ גם מפעילה כוח ודחיפה קלה עד כדי כך שהוא נפל אחורה על הרצפה. מאז שהתינוקת נולדה זה קרה לי 3-4 פעמים וכמובן בכל פעם אני מיד מתנצלת בפניו ומסבירה לו יחד עם זאת כי יש להקשיב לאמא וכו', בדיעבד הכעס הא על שטויות (אם זה היה לרוץ לכביש אז כדי להציל אותו זו אולי התנהגות לגיטימית)של ממש אבל באותו רגע שזה קורה זה נראה לי ממש לא תקין ואני נלחצת וכועסת. אני בוכה שאני כותבת את ההודעה הזו ולא מבינה מאיפה התוקפנות הזו יוצאת ממני ומפחדת מעצמי!!! אנא ממך זקוקה לתשובתך המהירה.תודה

שלום אורית, התגובה שלך היא לא תוקפנות. היא ניסיון להיות אחראית על שני ילדים בו זמנית. זה קשה ביותר לעשות זאת. אפשרות אחת, היא להעלות את כל הדברים שאת לא רוצה שהוא יגע מעל לגובה הידיים שלו. אפשרות שנייה היא לבקש שמישהו מהמשפחה יבוא לעזור לך כאשר הוא נמצא בבית. אפשרות שלישית זה שיהיה עוד אדם בשכר בבית כדי שיעזור לך בתקופה שאת מניקה. זמן ההנקה אמור להיות רגעים שקטים ונינוחים לך ולתינוקת החדשה שנולדה לך. מה דעתך? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות