תגובות קיצוניות של ילד

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/09/2013 | 05:43 | מאת: ירון

שלום רב בני בן 7.5. במקרים רבים מתעורר באמצע הלילה ובא למיטתנו. כמו כן מתעקש שנרדים אותו בכל לילה כי הוא "מפחד בחושך" ולא רוצה להיות לבד. כמו כן, כשלא מקבל את מה שרוצה, פוצח בבכי של צרחות ממש בזעקות שבר גדולות ומתחיל באלימות - לעיתים ידחף אותנו ממש פיזית בזמן הבכי, ולפעמים אף יזרוק חפצים. התקפים אלו הם התקפי זעם בהם "קשה לו להפסיק לבכות" והוא לא נרגע זמן ממושך. הוא מסוגל להיכנס להתקף כזה אם הוא מתבקש לעלות לישון בחדרו ואילו אחיו הפעוט נרדם בסלון וטרם הועלה למיטתו. "למה הוא לא ואני כן" ... הסבלנות שלנו עומדת במבחן קשה ואשמח לדעת אם יש דרך להתמודד עם זה. תודה, ירון.

שלום ירון, אני הייתי ממליץ לך ולאשתך להיות בהדרכה אצל פסיכולוג. אני גם ממליץ לך לקרוא את הספר שכתבתי : זוגיות והורות - עקרון הדומיננטיות המתחלפת. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות