לא מסתדרת עם הוריי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

05/05/2013 | 09:29 | מאת: אורית

שלום, אני בת 35, נשואה + 1 ובהריון, יש לי הורים מקסימים ומפנקים יחד עם כל הטוב יש גם קצת רע אולי קצת הרבה כי היחסים שלי איתם משתנים כל הזמן ולמלווים בעליות וירידות. הם יכולים להיות מאוד קטנוניים לדוגמה: הבן שלי שיחק עם איזשהוא מגנט שהיה על המקרר בבית שלהם ואמי מיד אמרה לי שאני אגיד לו לעזוב את זה, אני מצדי לא הבנתי מה הבעיה והיא אמרה בטון כועס שהוא שובר את זה ואיך לא אכפת לי ומיד משם התלקח ריב שהרס את כל המפגש המשפחתי ואני עדיין בשלי לא נראה לי הגיוני על כל שטות לא לתת לו לשחק. מנק' מבט שלי כיצד לחנך את בני - אני לא אוהבת להגביל ולסרב כמובן הכל במידה וכשצריך לשים גבולות אז בודאי שכן כלומר יכול להיות שבמקרה זה היה בגלל השקפות שונות הבעיה, שזה קורה לעיתים קרובות כמובן כל פעם בתחום אחר ואי אפשר לחיות כך. אני אישית גם בן אדם חסר סבלנות ולא אוהבת שמבקרים אותי ומתקטננים איתי על כל שטות זה משגע אותי. אני לא יודעת כבר כיצד לנהוג והיחסים בינינו מתדרדרים עד כדי הפחתה במפגשים ושיחות טלפון שהיו פעם הרבה יותר. אשמח לעצתכם כיצד לשפר את יחסיי עם הוריי. תודה

שלום לך אורית. כאשר אתם נמצאים בבית של אמך , לדעתי אתם אמורים לנהוג כפי שהיא רוצה. אין זה אומר שאתם צריכים להישאר שם הרבה זמן. אבל כאשר אתם שם, לדעתי אין אפשרות שתחנכי את הבן שלך בהתעלמות מהדרך שלהם. בבית שלך, תמשיכי לחנך את הילדים שלך לפי דרכך אהוד גלבוע

06/05/2013 | 08:46 | מאת: הדס עין דור

לגיטימי שיהיו השקפות שונות. כדי שיהיה אפשר לחיות ולהיות ביחד כדאי ללמוד לכבד כל אחד את ההשקפה של השני. זה בדיוק ההפך מלנהוג בחוסר סבלנות. להתייחס לפניה של אמא שלך כבקשה ולא כביקורת ו/או קטנוניות. במקרים שאת מרגישה שהיא מבקרת אותך, כשזה בבית שלך, תסבירי לה מה ההשקפה שלך. כשאני חסרת סבלנות לאמא שלי, אני מזכירה לעצמי שלא הייתי רוצה שהבן שלי יתנהג ככה אלי. זה בדרך כלל עוזר. אולי יעזור גם לך להיות סבלנית יותר. הורים מקסימים ומפנקים זה נכס. כדאי להתאמן על סבלנות כדי להנות מהטוב. כל טוב, הדס עין דור הקסם בהורות

15/05/2013 | 15:04 | מאת: רונית

שתעזוב את הבית ותתן להורים את השקט שלהם !!!!

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות