בתי 18.5 כועסת ושונאת אותי

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

26/03/2013 | 12:13 | מאת: מיכל

שלום רב אני אמא ל 4 ילדים מ 2 נישואים ...הילדים הגדולים בן 17 ובתי בת ה 18.5 מנישואים ראשונים שהסתיימו בסכסוך גדול (מצידו) לפני 10 שנים. האבא שלהם מסיט ומתעלל בכולנו בצורה פוגעת ומשפילה מדי יום ביומו...לדבריו הוא יהרוס ויפגע בכולנו בגלל שבחרתי להתגרש ממנו והוא אכן דבק במשימה .יש לו הרבה כסף והוא משתמש בכך לזכות באהבה שלהם ,לדוגמא:הוא קנה לילדה אוטו חדש בשווי 160,000 ש"ח לפני חצי שנה והיא מאוד רוצה ג'יפ בשווי 230,000 ש"ח - הוא אמר לה שאם תעבוא לגור אצלו בבית יקנה לה את הג'יפ ....היא אמרה לי שהג'יפ הזה מאוד חשוב לה ועברה לגור אצלו... אני נישאתי מחדש והבאנו עוד 2 ילדים מקסימים, ויש לנו בית יציב ומלא באהבה כבוד וסבלנות -בדיוק ההפך מהאקס. האקס גם הספיק להתחתן ואישתו בהריון אך עדיין כל דיון בסלון שלהם הוא התעסקות בחיי ...אפשר לומר שהוא עדיין אובססיבי מאוד לגבי....הוא מאוד מקשה עלינו,במיוחד עכשיו. הגדולה שלי התגייסה לפני כ 3 חודשים ומאז גרה איתו ...כל יום שעובר הוא סיוט גדול עבורי.יותר קל וזמין לו להתעסק בחיי ולהסיט אותה נגדי. עכשיו אני במצב שהיא לא מוכנה לדבר איתי בכלל ! הדרך היחידה שלי לתקשר איתה היא בהודעות טקסטים שמסתיימות בהודעות פוגעות ורעות מצידה שכבר אין לי מה לומר יותר !!! לדוגמא- אני שונאת אותך ,אם לא תאמרי לי מי אמר לך...אני אספר לאבא ש....היא מאיימת עליי כל יום מחדש פוגעת ומשפילה .... אני רק עונה בהודעות שאני אוהבת אותה בכל מצב ללא תנאים ותמיד אהיה כאן בשבילה ...הודעת חג שמח הסתיימה בזה שלדבריה אני צריכה לזכות בתואר "אם השנה" ....אני עצובה ונואשת ...היא עצבנית וכועסת כל הזמן על הסובבים אותה וכמעט שאינה בקשר עם הבית האמיתי שלה שבו גדלה וחונכה בנועם ודרך ארץ ...האחים הקטנים שלה מתגעגעים אליה ושואלים עליה כל הזמן...מיואשת !!!

שלום לך מיכל, אכן המצב לא נעים ועצוב. אני חושב שבתך העדיפה את הכסף על פני רגשות ואהבה שיכולה הייתה לקבל ממך וממשפחתך החדשה. יתכן שהיא כועסת עלייך על זה שעזבת את אביה. בכל מקרה, אני לא הייתי מציע לך לסמס לה הודעות ולקבל נאצות וחרפות וגידופים בחזרה. אני הייתי מציע לך לשלוח רק באירועים מיוחדים , כמו יום הולדת ברכה. לא הייתי מציע שתכתבי לה שאת אוהבת אותה בכל מצב , כי אני לא רואה שזה עוזר. אולי זה רק מגריז אותה יותר. מה דעתך? אהוד גלבוע

27/03/2013 | 16:05 | מאת: מיכל

תודה על תשובתך המהירה ....ניראה לי שאתה צודק ואכתוב לה רק הודעות באירועים מיוחדים ....חשוב לי לא לעשות טעויות שיעמדו נגדי . אני מחכה לה שתישבר ותשוב הביתה , לדעתך זה יקרה ? האם כדאי להעביר לה מסרים מדויקים לגבי טענות ספציפיים ואירועים שאבא שלה מדביק לי (דרך מישהי חיובית שאפשר לסמוך עליה)?!? האם כדאי לערב גורמים נוספים ניטרליים שמכירים אותנו מקרוב שינסו לדבר לליבה ולהגיון שלה ?!? להראות לה שהיא טועה ולפתוח את עיניה למעשים השליליים של אביה ?!? אביה יודע לשכנע בערמומיות שלו כל דבר - הוא מספר לה שהוא ראה הודעות שכתבתי למורה לנהיגה שלה שאני מעודדת אותו לתבוע אותה על אי תשלום וכו.....הוא הצליח !!!!! אין לי דרך לענות על כך והיא שונאת אותי כל יום יותר לדבריה ..... כל יום מתווסף לי עוד נושא שאבא שלה רומס אותי ללא הזדמנות מצדי להגיב או לספר את האמת ......אני עצובה ומתגעגעת לחבק אותה ולאהוב אותה בבית שלי ..... שוב תודה

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות