בעיית התנהגות ותקפנות אצל ילדות בנות 3 1

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

23/03/2013 | 21:20 | מאת: Revital

שלום אני אמא לשני ילדות בנות 3 ושנה וחודשיים ולכל אחת מהם יש בעיית התנהגות כלשהי, לגדולה שלי בת ה-3 יש בעייה של רתיעה מילדים זרים שהיא לא מכירה למשל שאנחנו לוקחים אותה לפארק אין לה בעייה לשחק כל עוד המתקנים רקים מספיק שיגיע ילד או שתיים היא באה אלי מתיישבת לידי ושאני שואלת מה קרה היא אומרת לי שבא ילד וזה מפריע לה ככה גם בגימבורי ובגן למשל הגננת אומרת שהיא הכוכבת בגן וכולם אחריה ויש לה חברות אז אני לא יודעת איך להתמודד איתה חברתית שאנחנו מחוצ לגן ולציין גם שבתקופה האחרונה היא מכרסמת ציפורניים עד הסוף עד שאין לי מה לגזור לה כבר שלושה חודשים ומה לא ניסיתי דיברתי יפה צעקתי מוציאה לה את היידים מהפה וזה לא עוזר,, ולגבי הקטנה היא גם בגן עד חמש וכשהיא מגיעה הביתה היא לא יורדת לי מהיד עד שהיא הולכת לישון בשבע וחצי שמונה ואם אני ינסה שנייה להניח אותה היא תטיח את ראשה ברצפה בחוזקה ותזרוק את עצמה אחורה וגם אחרי שאני ירים את עצמה היא תמשיך לצרוח ולזרוק את הגוף שלה אחורה בחוזקה ולהשתולל לפחות שתי דקות עד שהיא תרגע לבד כי שום דבר לא מרגיע אותה ואפ מישהו יעצבן אותה הוא יקחו לה צעצוע היא תתנהג אותו דבר ואם היא ליד הקיר היא מטיחה את ראשה בקיר והיא עדיין קמה בלילה שלוש ארבע פעמים כדי לאכול ושהיא קמה היא עוד מתוך שינה מטיחה את ראשה בסורגים של המיטה ואת ההתנהגות הזו לציין היא עושה רק בגן. בכל מקרה אני אמא מאוד מודאגת מהמצב הפסיכולוגי של שניהם אני לא רוצה שיקרה להם נזק נפשי אני צמאה לעזרה תודה רבה

שלום רויטל, שתי הבנות מסמנות לך שהן במצוקה. אני הייתי פונה ליעוץ כדי להבין , האם זה קשור בזמן הארוך שהן לא נמצאות איתך , או שיש עוד סיבה אחרת לכך. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות