בעיות התנהגותיות הקשורות לאוכל

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/07/2012 | 23:31 | מאת: שרונה

ביתי בת שנה וחודש,אוהבת מאוד לאכול,כל היום היא עסוקה בזה גם אחרי שהיא סיימה לאכול את הארוחה שלה ,כל מי שאוכל לידה משבש את דעתה ,וגורם לה לרצות את האוכל שלו ,ובמידה והיא לא מקבלת את מבוקשה ,היא צורחת ובוכה ,אין לה בעיה ללכת לילדים זרים ולנסות לקחת להם את המזון שהם אוכלים,שהיא אוכלת ביחד עם ילדים תמיד העיניים שלה בצלחת שלהם,והיא לוקחת להם מהצלחת,במשך היום היא כל הזמן נכנסת למטבח גם אם הוא חשוך מחפשת אוכל וצועקת לעבר צנצנת עוגיות "את זה את זה" איך להתמודד עם זה ,מעבר להתנהגות בטיפת חלב אמרו לי שהיא באחוזון גבוה ואני צריכה לשמור עליה ובמידה והיא לא תרזה אני יופנה לרופא אשמח לעזרה

שלום שרונה, אני שמח שהעלית את הנושא. אין ספק שדרך ההתיחסות של ההורים לאוכל משפיע על התיחסות הילדים לנושא. אני מציע לך , לדאוג שלא יהיו בבית הרבה ממתקים. שהבת לא תהיה זמינה להם. היא אמורה להתרגל לאכול פחות ולשמור שהיא לא תקח לילדים אחרים את האוכל. לא לכעוס עליה על מה שהיא עושה כי היא אמורה לעבור תיסכול קבוע עד שהיא תסתפק במה שיש בצלחת שלה. אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות