ילדה בת חמש

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/05/2012 | 02:51 | מאת: רחל

שלום ! יש לי ילדה בת חמש ( בעוד חודשיים) שהיא תאומה לאחיה . יש להם אך נוסף בן 12. התאומים באו לאחר טיפולים . הגמילה דל הילדים הייתה תקינה מכל הדברים : חיתולים, בקבוקים ומוצצים . ואפילו מחפץ מעבר . הילדה שלי היא ילדה מאוד נבונה , אך קורים איתה כמה דברים : היא אוכלת  ציפורניים , אני מנסה כל מיני דרכים אך ללא הועיל , לא יודעת מה המשמעות לכך שאוכלת ציפורניים . אחת לחודש חודשיים בחצי שנה האחרונה  בורח לה קקי בתחתונים . זה בדרך כלל קורה שהיא עסוקה ולא רוצה להפסיד משהו . היום התגובה שלי למקרה הייתה מאוד קדה , צעקתי , איימתי. , ועכשיו לא מצליחה להירדם כי מבינה שמה שעשיתי לא היה נכון ואולי בכלל זה בא ממקום אחר והילדה משדרת אחרת . אני אשמח אם תוכל לענות לי מדוע היא עושה זאת , האם דורש טיפול ? האם יש לך הכוונה נכונה אליי??? תודה מראש

שלום לך רחל, אכן אין צורך לצעוק ולכעוס על ילדה שבורח לה קקי או שהיא כוססת ציפורניים. כפי הנראה שזה נובע ממתח שהיא נמצאת בו וכדאי לנסות להבין מדוע היא במתח. האם זה קשור לכך שאת כועסת עליה , או לא מרוצה ממנה? יתכן שזה קשור לכך שקשה לגדל תאומים? אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות