פחד מציפורים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

02/09/2008 | 09:13 | מאת: ירון

שלום, זיו. בננו בן השנתיים פיתח פחד מאד עמוק מציפורים. הוא צורח ובוכה כשהוא שומע אותן מצייצות מחוץ לחלון חדרו ואם עוברים במקרה ליד חנות חיות והוא רואה ושומע תוכים הוא ממש מגיב בצורה היסטרית. הוא גם אומר שהוא מפחד מהציפור. לפני הפחד הזה היו כמה שבועות שהוא פחד ממאווררים ומזגנים ולא הסכים שנדליק אותם אבל עכשיו הוא מתנהג בצורה הפוכה וכל הזמן מבקש להדליק אותם ובכל מקום רץ למאוורר ומתעסק איתו בלי הפסקה. מה יכול להיות ההסבר לכל זה? ואיך כדאי להתמודד עם הפחד מהציפורים? תודה, ירון.

03/09/2008 | 07:16 | מאת: זיו סופר

ירון בוקר טוב, יכולות להיות סיבות פסיכולוגיות רבות לחרדות וזה מאד אופייני בגיל הזה שקיימת חרדה ממשהו כזה או אחר. לעיתים קרובות קשה לדעת את הסיבה המדוייקת, אך למעשה, אין זה ממש משנה כי כפי שכתבת אם לא ציפורים אז מזגנים ואם לא מזגנים אז רעש של מנוע וכו'... אני מציע שתנסו לקנות לו ספר ילדים עם דמות של ציפור (אין לי ספר מסויים להמליץ עליו). ספרים עוזרים לעיתים קרובות בהפגת חרדות מכיוון שהם הופכים את אובייקט החרדה לנגיש, נעים ומעניין. אשמח אם תעדכן את הפורום האם זה עבד. בהצלחה, זיו ________________________________ זיו סופר מטפל אישי וקבוצתי מטפל EMDR, הדרכת הורים http://www.zivsoffer.co.il

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות