בן שנה לא מוכן לישון במיטתו !

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

10/02/2005 | 09:34 | מאת: איילת

הי מור, לבני בן השנה מעולם לא הייתה בעיה לישון בלילה, עד לפני חודש. הוא משום מה יום אחד החליט שהוא לא מעוניין לישון במיטתו ו/או בחדרו. אז בהתחלה חשבנו שמדובר בתקופה של צמיחת שיניים, וכמובן שניסינו את הפתרונות הקונבנסיונליות (משחות וכו'), ועדיין הבכי האימפולסיבי כל פעם שמניחים אותו במיטתו. ברוב המקרים (על אף הנסיונות הכושלים להרגיעו במיטתו - גם שיטת ה"לתת לו לבכות מספר דקות") אנו נכנעים לו ומביאים אותו למיטתנו, ואז נעלמות כל הדמעות, והוא נרגע במהירות ולפעמים אף בעליזות יתרה לאותה שעת הלילה מאוחרת. לכן נראה לנו שהבעיה איננה כאב מסויים או רעב (למרות שלא ניסינו לתת בקבוק באמצע הלילה), אלא משהו רגשי יותר, אולי חרדת נטישה / חלומות וכד'. אנחנו יודעים שמדובר בהרגל רע מאוד להביאו למיטתנו - אבל אין מנוס כשצריך גם לתפקד במהלך היום. מבחינת הרגלי האכילה והשינה במהלך היום - הוא ישן כשעה-שעתיים בצהרים בלבד, ואוכל את הפירות והמרק ועוד מעדן חלב במהלך היום ובקבוק סימילאק (240cc) לפני השינה. לפי המלצותייך הקודמות בנושא הזה בפורום, שדרך אגב מאוד מנומקות, תומכות ועוזרות, אולי כדאי לנסות דייסה סמיכה יותר לפני השינה ואולי אף מנת חלב נוספת במהלך הלילה(למרות שמבחינת משקל - "לא חסר לו" בלשון המעטה) ? כפי שניסיתי לבטא מקודם, המלצותייך הקודמות עוזרות מאוד ומתקבלות בברכה רבה אך לא לגמרי מצאתי פתרון לבעיה הספציפית הזו ! מודה לך מאוד על זמנך ועזרתך !

10/02/2005 | 13:02 | מאת: מור וכסמן

צהריים טובים, כן,בהחלט אפשר לנסות לתת לפני השינה דייסה (בדר"כ מתחילים מקורנפלור). אני הייתי עושה את זה לפני השינה ולא באמצע הלילה (בנתיים לפחות). אבל... אני לא ממש בטוחה שזה העניין כאן כי את אומרת שברגע שהוא משיג את מבוקשו הוא שמח ועליז. ילד רעב,ימשיך להיות "נודניק" עד שיקבל אוכל. לא כתבת מה הוא עושה עד שהוא הולך לישון ובאיזו שעה הוא הולך לישון. בטח קראת באחת התשובות את הרעיון להפעיל אותו הרבה בשעות אחה"צ - ערב,כך שהוא יתעייף הרבה יותר. (טרמפולינה,כדור,ביום יפה גינה,השתוללות...).אם הוא רואה הרבה טלויזיה לדוג',יתכן שהוא צובר בזמן הזה הרבה כוחות (זו מן מנוחה) והוא לא מספיק עייף. רצוי לוותר על הטלויזיה או כל פעולה פאסיבית בשעות לפני השינה. ככל שהוא יהיה פעיל יותר,הוא יהיה עייף יותר וסביר שישן טוב יותר. דרך אגב יש פה מי שהגיבה שזה עובד אצלם. אפשר לנסות להשכיב אותו מעט יותר מאוחר. בגלל גילו הצעיר עוד לא התנסתם בגמילות למינהן. אז ברוכים הבאים,הנה הגמילה הראשונה שלכם - הגמילה מהמיטה של אבא ואמא. כמו בכל הודעה פה שעוסקת בגמילות מכל הסוגים,אני מבינה את הצורך לישון,אבל גם מבינה שאם לא תחליטו לסיים את העניין במחיר של כמה לילות בלי שינה,כנראה שהוא לא יגמר. חובה חובה חובה,להיות עקביים ואסרטיביים. הוא מתעורר,ניגשים למיטה שלו,לא מוציאים אותו,מלטפים,מרגיעים... משכיבים,נפרדים וחוזרים למיטה שלכם. וככה 10 פעמים באותו הלילה ובלילה השני 9 פעמים..... וכמה לילות עד שהוא מבין שהוא לא יוצא מהמיטה !. צר לי,אני לא מכירה דרכים אחרות.בכל גמילה יש חלקים שהם מאוד לא נעימים להורה (באחת לילות בלי שינה,בשניה פיפי על הרהיטים החדשים...),אבל זה נגמר וככל שמגלים יותר עקביות זה נגמר יותר מהר. אז שיהיה הרבה בהצלחה ואשמח לשמוע איך מתקדמים, מור.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות