חרדת נטישה, חייבת עזרה דחופה!!!

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

27/10/2006 | 11:05 | מאת: מילי

שלום רב, בני בן 3 ועד לפני חודש, בעלי ואני גרנו בבית הורי עם אחיי, הורי וסבתי, מוקפים חום ואהבה. לפני כחודש עברנו דירה (לא ממש בקרבת מקום) וילדי נכנס לבית חדש, לגן חדש (עם גנן) ולמטפלת חדשה בצהרון (שלעיתים אף מקבלת אותו מוקדם בבוקר ולוקחת אותו לגן). ילדי מסרב בכל תוקף ללכת לגן ונראה כי סובל מחרדת נטישה. הוא לא מוכן שאלך לעבודה ואעזוב אותו (מדי פעם אני עובדת בערבים), לא מוכן להשאר עם סבא וסבתא (וכשמגיעים הביתה, לא מוכן להכנס ורוצה רק אותם...). מה לעשות??? כיצד להקל מעליו את קושי ההסתגלות??? אני מודה לכם על עזרתכם ! !

30/10/2006 | 10:32 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, מאוד חשוב שלילד תהיה מסגרת קבועה ודמות או שתיים דומיננטיות,על מנת שיחוש בטחון. בתאור שלך יש הרבה מאוד דמויות שסובבות את הילד ויתכן שאף שותפות באפן פעיל בגידולו וחינוכו (או לפחות היו כך עד לאחרונה). כדי להגביר את תחושת הבטחון תצטרכו לעבוד על ההפרדה בין המשפ' המורחבת למשפ' שלכם,לחזק אצל הילד את הקשר עם דמות דומיננטית אחת (אמא,אבא) שאליה הוא יכול להקשר. כרגע,השילוב של הרבה דמויות והרבה מעברים בתקופה קצרה עלול ליצור אצל הילד פחדיםבלבול,חוסר אונים. השלב הראשון,הוא לתת לו את הזמן,להרגיע,וליצור בטחון ע"י חיזוק הקשר עם דמות אחת. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות