דילמה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

15/10/2006 | 21:43 | מאת: אובדת עצות

היי, ביתי בת ה 9 סובלת מהרטבה לילית ומבעיה קשה עוד יתר ,התלכלכות במהלך היום. ניסינו הכל, טיפולים פסיכולוגים, טיפולים תרופתיים, עידודים ותמריצים חומריים.... לאחרונה התחלנו מעקב אצל רופא מומחה שהמליץ על ביצוע חוקן בבוקר עם ההתעוררות כדי שהיציאה תהיה לפני ההליכה לביה"ס ולפחות ימנעו ממנה מצבים לא נעימים במהלך יום הלימודים. הפעם הראשונה של ביצוע החוקן נעשתה בבית החולים ע"י אחות תוך התנגדות חריפה של הילדה. לצערי, ביאושי הרב נכנעתי להפצרות הרופא שזה מה שיעזור לילדה גם אם זה יתבצע בכח תוך התנגדות שלה וצעקות. ביום שאחרי ניסיתי לגשת אליה בבוקר לשם ביצוע החוקן וכשראתה את הבקבוק נכנסה להיסטריה. בימים שאחרי הילדה התנהגה בהתכנסות ובחוסר ביטחון חריגים מה שגרם לי להבין שאולי היא רואה בביצוע החוקן אקט מבזה, הרי היא כבר לא ילדה קטנה, היא מודעת לגוף שלה ומבינה שמדובר באיבר אינטימי. הדילמה קשה, האם ללכת בעקבות עצת הרופא ולבצע את החוקן בכח כדי לעזור לילדה שמשוועת לעזרה ופיתרון, או שאולי להבין שאם היא מתנגדת בכזאת צורה לפיתרון אז זה לא הפיתרון בשבילה? שאלה נוספת, שמענו תאוריות אחדות לגבי הסיבות להתלכלכות עד גיל מאוחר, הייתי מעוניינת לשמוע את גישתך?

15/10/2006 | 21:47 | מאת: אובדת עצות

שכחתי לציין שהבעיה היתה מאז ומתמיד,הגמילה הצליחה רק לגבי הרטבה במהלך היום. יש אח בן 3. תודה.......

15/10/2006 | 23:32 | מאת: אור-לי מרדר

שלום לך, ציינת שבתך מטופלת על ידי רופא מומחה, אך לא ציינת את תחום מומחיותו. כמו כן, לא פירטת את מהות הטיפולים הרפואיים והפסיכולוגיים שקיבלה בתך עד כה. האם תוכלי לפרט מעט אודות סוג הטיפולים הפסיכולוגיים אותם קיבלה בתך ומה היה משכם? [טיפול התנהגותי (פעמון, ביופידבק וכד')? טיפול פסיכודינאמי? שניהם?]. האם בתך עברה בדיקה גסטרואנטרולוגית בהקשר לאנקופרזיס (ה"התלכלכות")? במקרים של אנקופרזיס בצירוף עצירות ודליפה יש צורך בייעוץ עם גסטרואנטרולוג לילדים, שכן רצוי במקרים אלה להביא להתנקות של מערכת העיכול, ובהמשך לשמור על יציאות רגילות על ידי שימוש במרככי צואה או במשלשלים. לא ברור אם זה המצב אצל בתך ואם ההתערבות הפולשנית בגופה נעשתה מחוסר ברירה, שאם לא כן, הדבר מעורר בי התנגדות ותגובתה של בתך מחזקת את עמדתי. לשאלתך, תופעת האנקופרזיס יכולה לנבוע ממספר סיבות וביניהן הפרעה ביעילות השליטה בסוגרים, פוביה מהשרותים, מאבק הילד בהוריו על עצמאות ושליטה. לעתים התופעה קשורה גם בהפרעות בהתפתחות מערכת העצבים המרכזית, כגון הפרעות ליקוי בקשב עם היפראקטיביות. אני ממליצה מאוד על המשך טיפול פסיכולוגי בתופעות ההרטבה והאנקופרזיס ובהשלכותיהן האפשרויות, ואשמח, כאמור, אם תפרטי כיצד טופלה בתך עד כה. בברכה, אור-לי

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות