לדעתך...

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/10/2006 | 07:51 | מאת: ריקי

מור שלום, אני ממש אבל ממש מודאגת.יש לי בן בן 2 ו-10 חודשים.מדבר שוטף,עצמאי מאוד, הוא בגן עירייה ולמרות גילו הצעיר מכולם הוא משתלב יפה מאוד.אני שמה לב שכאשר בני משחק עם ילדים גדולים ממנו הוא מתנהג ממש יפה-גם עומד על שלו,גם משתף פשוט מדהים. וכאשר הוא משחק עם ילדים קטנים מגילו או בגילו הוא מתנהג שונה לחלוטין-משתלט על המשחק,מציק,מכה כשאומרים לו משהו שלא נאה לו או שהוא חושב שאומרים לו מה לעשות הוא ממש הופך לשלילי ולא מסוגל לנהל משחק נורמלי.השבוע היינו אצל חברתי ויש לה בת בגיל בני ובני די מציק לה ואם היא אומרת לו משהו הוא תכף חושב שהיא קובעת לו ואומרת לו מה לעשות,היא מבקשת ממנו לא לשחק במשחק מסויים והוא בכוונה משחק ואז הוא אומר לה:"נו תבכי" ...ואז חברתי אמרה לי האם הוא מתנהג כך בגן ואמרתי לה שהגננת לא ציינה שום דבר בנוגע.והחל בינינו מאין ויכוח כי היא טענה שמעניין אותה האם משהו אצל ביתה לא בסדר או שבני ילד מציק אז אני טענתי שהם ילדים ולא צריך להיכנס לתוכן הדברים ביניהם.בכל אופן זה השאיר אותי קצת מודאגת כי בני כן מציק לפעמים ואני רואה שהוא מאוד רכושני לדברים שלו בעיקר עם ילדים קטנים ממנו או בגילו ואילו אם גדולים ממנו הוא מתנהג באופן יוצא מן הכלל. מה דעתך? האם אני מגדלת ילד רע? למרות שאנחנו דוגלים בחינוך מסביר,מכיל ומקבל. למה הוא מתנהג כך? אפילו אותי זה מעצבן...

13/10/2006 | 16:24 | מאת: אור-לי מרדר

ריקי שלום, על אף שמיענת את שאלתך למור, אשיב אני, וכאמור, אם מור תמצא לנכון היא תוסיף את דבריה. אני לא חושבת שאת מגדלת ילד רע. בכלל, אני לא מאמינה שיש ילדים רעים. אני כן מאמינה שיש ילדים שרע להם, ואת הקושי שלהם הם מבטאים בכל מני דרכים (שתלטנות, התגרות, חרדה ועוד ועוד). אני שומעת שקשה לך. אולי במצב של קושי, לא קל לאתר מה הקושי של הילד. אני מאמינה שכמה פגישות הדרכת הורים עשויות להקל עלייך ועל בנך. בברכה, אור-לי

13/10/2006 | 16:27 | מאת: ריקי

איפה אני יכולה למצוא הדרכת הורים באיזורי?

13/10/2006 | 21:18 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, אני רוצה להוסיף קצת לפני פניה להדרכת הורים.... נתחיל בזה,שאני לא רואה כאן משהו חריג. סה"כ את מתארת התנהגות שמתאימה להרבה ילדים בכורים ויחידים (זה המצב אצלכם,לא ?). הרבה ילדים בכורים מעדיפים משחק עם גדולים מהם,הם רגילים להיות בחברת מבוגרים מהם (אבא ,אמא,סבים) ופחות בחברת קטנים וזה בעצם המשך ישיר. את כותבת שהוא מציק,וגם זה נורמלי :). אני בטוחה שאם תשבי יום שלם בגן,תראי המון סוגי אינטראקציות בין ילדים וחלקם (הלא קטן) בהחלט עונה על ההגדרה - הצקה. יתכן שמכאן גם נובע אי דיווח של הגננת ( כי יש לה פרספקטיבה רחבה יותר והיא מודעת לזה שחלק ממשחק ואינטראקציה בגיל הזה כוללת לא מעט הצקות). מה שאני הייתי עושה כרגע : 1. משוחחת עם הגננת בשלווה ושואלת איך הוא בגן (אין צורך לשאול ספציפית אם הוא מציק,אפשר לשאול איך הוא משחק ועם מי). אם היא לא רואה משהו חריג,בהחלט הייתי מקבלת את זה. 2.אני מוסיפה לינק לתשובה בעניין,בטח תשמחי לדעת שזה לא רק אצלכם ואין דבר יותר נורמלי ממה שתארת... :) http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-1234,xFT-21806,xFP-22145,m-Doctors,a-Forums.html בהצלחה ואם יש עוד שאלות בנושא בשמחה, מור אה,ולגבי השאלה של חברתך - מי מהילדים "בסדר" - שניהם !.

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות