קנאה

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

14/09/2006 | 09:35 | מאת: זוהר

יש לי ילדה בת שנתיים ו5 חודשים לפני חודש ילדתי תאומים ומאז הבעיות עם ביתי החריפו, היא בוכה המון, התקפי זעם, נשכבת על הרצפה ובועטת מתעוררת באמצע הלילה בבכי היסטרי, אם לא נותנים לה מה שהיא רוצה היא מגיבה בבכי של צרחות, נשכבת על הרצפה בועטת. לאחר שגמלתי אותה מהטיטולים היא התחילה לעשות את הצרכים בתחתונים במודע עד שלבסוף היא החליטתי שהיא חוזרת לטיטולים בחזרה כי זה היה פשוט בלתי אפשרי , היא רוצה כל הזמן לגעת לחבק ולנשק את התאומים כשלפעמים היא מושכת להם ידים ורגלים חזק מנסה להרביץ להם, כל הזמן צריך השגחה עליה שהיא לא תזיק להם . עכשיו אני מבינה שהכל נעשה מתוך קנאה, אני מסבירה לה המון משתדלת לא לכעוס כשלפעמים אני מאבדת סבלנות, כל בוקר יש מלחמה עם הבגדים, היא לא רוצה לקום מהמיטה לא לרחוץ פנים הכל נעשה בככי של צרחות שלה, עלי לצין שגם לפני הלידה היא היתה ילדה עקשנית אבל רק איתי כי לאבא שלה היא מקשיבה ושהוא נמצא אז אני כאילו לא קיימת, לאבא שלה אין שום בעיה לשים אותה בעונש כל פעם שצריך בלי לוותר גם אם צריך באותו יום כמה פעמים לשים בעונש מה שלי מאד קשה לעשות על אחת כמה וכמה במצב העדין שעכשיו היא נמצאת בו וזקוקה לי יותר. עכשיו מצד אחד אני לא יכולה לשים בעונש כל הזמן ומצד שני אני גם לא יכולה לוותר כל הזמן למרות שהלב לי נקרע והיא יודעת לנצל את החולשה שלי אליה , מה שכן היא מסדרת ואוספת אחריה את המשחקים. מה עושים? אני לא יודעת איך מתמודדים מאד קשה לי, איך אני מונעת את הבכי שלה כל הזמן. עלי לציין שבגן היא מקסימה ילדה מאד טובה .

26/09/2006 | 01:34 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, העלית הרבה נושאים בהודעה ואני אנסה להגיב על כמה שיותר : 1. צריך לזכור שהיא עצמה ילדה מאוד קטנה והיא עברה לאחרונה שינוי לא קל ולא פשוט (הולדת האחים). אני מציעה לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלקים - אח חדש,גיל שנתיים,התפרצויות זעם והצבת גבולות, וכמובן לבנות תוכנית פעולה וליישם. 2. לגבי הענישה - ברגע שתצליחו להציב גבולות,לא יהיה צורך בענישה כמעט בכלל. צריך לזכור,שענישה יעילה לטווח מאוד קצר ואם לא תצליחו להציב גבולות,המצב ילך ויתדרדר. בעזרת ענישה אתם משיגים מה שאתם רוצים בגיל שנתיים שלוש,בגיל עשר שתיים עשרה,זה הרבה הרבה יותר קשה,ובגיל 15 לענישה כבר כמעט6 אין שום השפעה. 3. בגן - בגן יש גבולות ולכן היא ילדה מקסימה ומתנהגת ע"פ הכללים.כשיש לילד גבולות וחוקים,הוא לרב מתנהג על פיהם. במידה שאתם חשים שאין הטבה ואתם לא מצליחים להציב גבולות. מאד מאד מומלץ לפנות לאחד מביה"ס להורים במקום מגוריכם ולהשתלב בקבוצת הורים,שם תלמדו כיצד לעשות זאת . כמובן שרצוי כמה שיותר מוקדם,כל עוד הקשיים "קטנים". בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות