עירום בבית

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

01/09/2006 | 18:23 | מאת: ערמומי

חברתי ואני חלוקות בדיעותינו ומעוניינות להקבל עיצה של בעל מקצוע: האם עירום של הורים בפני הילדים גם אם ממין הפוך (אמא ובן או אבא ובת) יכול להוות בעיה? מקלחות משותפות, לינה משותפת, שהייה בבית בעירום וכו' ילדינו בני כשנתיים מאיזה גיל זה מתחיל להיות משמעותי? היא סוברת שאין בעיה כשהיא ובעלה מסתובבים ערומים בבית (לא כחלק מתפיסת עולם מיוחדת אלא מטעמי נוחות)- להעביר מסר של עירום זה בסדר לא לפתח ביישנות ולמנוע הסתייגויות לא מוצדקות שלנו מתוך הטאבו בו חיינו כשהיינו ילדים. אני סוברת שזה מבלבל את הילדים, לא מעביר מסר של פרטיות ואף יכול להיות מסוכן בעתיד, במידה ואנשים זרים נחשפים או חושפים בפניהם- ואז זה יראה להם טבעי וכו' תודה, ענת וגלית

12/09/2006 | 10:25 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני מתחילה בהפניה לתשובה לגבי מקלחת משותפת http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xPG/22/xFT/1111/xFP/1112 לגבי הדעות שהבאת שלך ושל חברתך,יש לי תחושה ששתיכן קצת פספסתן. חברתך - ילד יכול לפתח בושה,הסתיגויות וכו' גם אם מסתובבים לידו בעירום (ויש כאלה שיגידו שדווקא בגלל זה) וכמובן שיש כאלה שלא. לגביך - אפשר ללמד פרטיות וגבולות וכו' גם אם רואים את אבא או אמא מדי פעם ערומים. ז"א,כל עוד הדברים נעשים במידה ואין הגזמות לכאן או לכאן,גם התוצאות נשמרות במידה ועם גבולות. ברור שאם אמא מתקלחת עם בנה בן ה 10,זה כבר הרבה יותר בעיתי ויש חריגה מגבולות. כמו בכל דבר אחר,המינון והגיל הם חלק חשוב. מקווה שעזרתי, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות