התקפי זעם

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

12/07/2006 | 14:41 | מאת: רונית

יש לי בעיה קשה עם הבן שהוא כמעט בן 7, ברגע שהוא לא מקבל בדיוק מה שהוא רוצה הוא נכנס להתקפת עצבים, הוא מתחיל לצרוח להתפרע לזרוק דברים לפעמים אפילו להרביץ לאחיות שלו (זה קורה רק בבית ) , להרביץ לעצמו,לדבר בצורה מאד לא יפה ותוקפנית ההתקף נראה מפחיד מאד כאילו זה ילד אחר. בזמנים אחרים הוא ילד נחמד מאד אפילו עדין ושקט, בילדותו היו לא התקפים של הפסקת נשימה תוך כדי בכי שגם נבעו מרצון לקבל את כל רצונו, התקפים אלו פסקו לפני גיל שנתיים. ההתקפים שלו מאד מפחידים והבנות שלי בעיקר הגדולה בת ה-16 מאד נבהלות ממנו. אני ממש אובדת עצות מרגישה כאילו לבן שלי יש פיצול אישיות פעם מקסים ושקט וכיש לו התקף זעם ממש מפחיד. בדר"כ אנחנו מצליחים להרגיע אותו ע"י הסחת הדעת או שבסוף הוא נרגע ע"י חבוק ממני. מה עושים????????? תודה מראש

19/07/2006 | 20:41 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, זה נהדר שמצאתם דרך להתמודד בנתיים עם ההתפרצויות ולהרגיע אותו. השאלה היא מה יקרה ככל שיגדל ? מהתאור שלך נראה שיש קושי בדחיית סיפוקים,שליטה בכעס ויתכן שגם מעבר לכך. כדאי היה לפנות לטיפול כל עוד הוא קטן יחסית. דברים כאלה בדר"כ לא הולכים ומשתפרים עם הזמן. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות