בעיות התנהגות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

11/06/2006 | 22:32 | מאת: שרית

אני אמא לילדה בת 4 בת יחידה כרגע, מאוד בוגרת כשהיא רוצה להיות.אנחנו כרגע בשלב שבו היא לא מוכנה לעשות שום דבר ממה שהיא מתבקשת ורק לדרוש מאיתנו ההורים (וחסר לנו שאנחנו לא מקיימים,מתחילות צווחות עד לב שמים).זה מתחיל בבקשות הקטנות לסדר את המשחקים שלה מהסלון בחזרה לחדר שלה.לגשת לעשות אמבטיה תמיד יש לה תירוצים.ללכת לישון במיטה שלה היא לא מוכנה אלא אם יושבים לידה.ולאחרונה היא פתאום רוצה לאכול כל הזמן ודווקא בשעת ההתארגנות לפני שינה מעין תירוץ נוסף לא ללכת לישון בזמן.אנחנו מגיעים למצב של התחננות בפניה שתיכנס למיטה.עונשים כמו לא ללכת לחברים ושלילת צעצועים וטלויזיה בכלל לא "מזיז לה".אנחנו כבר חסרי אונים,בבקשה עיזרו לנו....

16/06/2006 | 10:37 | מאת: מור וכסמן

בוקר טוב, דבר ראשון,לא כ"כ ברור לי עד כמה ישנם גבולות. האם לתחושתך ,אתם מצליחים להציב לילדה גבולות ? לפני שאת עונה כן או לא,אנא קראי על הצבת גבולות ב"שאלות ותשובות" משמאל. בנוסף,כמו שכתבתי כאן מס' פעמים - זה נהדר לדבר עם ילד,להחליף חוויות וכו' אך לא כשמדובר במטלות. אז הדברים צריכים להיות קצרים. ללא הסברים ושיחות ארוכות. משהו כמו : אני מבקשת לאסוף את הבובות. ואפשר לחזור על זה שוב ושוב מבלי לשנות את הטון (הטון אמור להיות שקט וקונקרטי). בדר"כ,אחרי פעם - פעמיים שהורים מבקשים והילד לא עושה,ההורה מרים את הקול/מבטיח הבטחות/מגלה חוסר סבלנות/מאיים.. אין בזה טעם משום שהילד זוכה לתגובה שהוא רצה ולכן אין סיכוי שהוא אכן ישתף פעולה. ברגע שההורה חוזר שוב ושוב,מבלי להתרגז/לאיים/להבטיח.. אין בזה שום "עניין" לילד וזה הרבה פחות כיף עבורו. כשאת נותנת לה מטלה דאגי שהמטלה תהיה ספציפית. ז"א,לא להגיד - סדרי בבקשה את הסלון. אלא תאספי את הבובות לסלסלה... אני מציעה לקרא את השרשור בדף הקודם - איך להגיע לילד בן 3 וכמה הודעות מעל יש לזה גם המשך. כדאי להקפיד על הרבה תשומת לב דווקא בזמן "רגיל" כשהכל שקט ונעים ולגרוע מתשומת הלב סביב מטלות. לגבי ענישה - כתבתי את דעתי בנושא יותר מפעם. אין כאן שום טעם בענישה.לא רק שלא תשיגו שיפור התנהגותי,סביר שזה ישיג את ההפך וינציח דפוס מאוד כוחני בקשר שלכם איתה. לסיום,אני רוצה להזכיר שהוררה לא אמור לספק את כל גחמותיו של הילד והענות תמיד לדרישותיו/רצונותיו. הוא לא תורם בכך לא ללילד ולא לעצמו. אני מוסיפה קישור למאמרים מעניינים בנושא : http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&cat=article&articleid=108 http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&cat=article&articleid=109 http://www.hebpsy.net/community.asp?id=27&cat=article&articleid=187 בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות