ביישנות וחוסר נוחות של בני עם ילדים אחרים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

06/02/2006 | 23:00 | מאת: אמא של

שלום בני בן שנתיים ו6 חודשיים, ילד מקסים מלא חיים כייפי , בעל אינטלגנציה גבוהה והרבה ידע יחסית לבני גילו, ילד מילולי מאד ותיקשורתי עם הקרובים ..איתי, עם האבא..עם הסבא עם הסבתות..ועוד בני משפחה.. (אני יודעת שכל האמהות חושבות כך על ילדייהם) הבעיה למרות הכל ..התנהגותו של בני בסביבה עם ילדים אחרים.. אם אנחנו מטיילים בחוץ ומגיעים לפארק השעשועים ..ואין לידינו ילדים אז הוא משחק יפה ונהנה מאד אך כאשר מגיע ילד בגילו או גדול יותר ואפילו תינוקות זוחלים או בקושי עומדים הוא מבקש ללכת או להתרחק .. הרבה פעמים הוא ממש מתרחק ומבקש ממני לבוא איתו הביתה..הוא מבקש "שקט"- זו המילה שהוא משתמש בה הרבה במצבים מהסוג הזה. אני רואה שהוא לא יודע להתמודד עם מצבים שקשורים לילדים אחרים.. אם לוקחים לו צעצוע הוא לא יקח בחזרה ובוודאי שלא יכה.. הוא רגיש מאד וכל מה שהוא יודע לעשות זה לבכות והתחושה שהוא מפגין היא תחושה של חוסר אונים... אפילו כשאנחנו נכנסים למעלית בבניין בו אנחנו גרים הוא מסתתר ומתחבא ואני מנסה לדרבן אותו לומר אולי רק שלום לאנשים האחרים אני רוצה לתת רקע שכנראה קשור.. בגיל שנה הוא נכנס למשפחתון שהיה בוא ילד שגדול ממנו בשנה וחצי והסתבר לנו לאחר מספר חודשים שהוא נהג לעשות בו ככל העולה על רוחו וזה לאחר שאני ראיתי את הילד הזה מנסה לחנוק אותו וראיתי את בני שותק ואפילו לא מנסה להחלץ מהמצב ( זה היה בדיוק כשהגעתי לגן להוציא אותו אחר הצהרים) הבן שלי לא עשה דבר , לא צעק לא צרח פשוט היה כנוע לחלוטין.. ומצב זה הראה לי שכנראה הוא היה במצבים דומים בעבר והבין שאין לו שום שליטה במצב או יכולת להצליח לצאת מהמצב ולכן הוא לא ניסה לעשות דבר...אני כמובן חילצתי אותו מזרועותיו של הילד הגדול וגם הוצאתי אותו מהמשפחתון למקום אחר..וסביב צווארו היו סימנים אדומים .. אני רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לגרום לבני לפתח יכולות חברתיות ותקשורתיות עם בני גילו.. אני לא תמיד אהיה שם בשבילו..ואני רוצה שהוא יהנה מסיטואציות חברתיות ומחברתם של ילדים אחרים, יסתדר ולא יפחד אשמח לקבל עצות, הסברים והנחיות.. תודה !

15/02/2006 | 10:58 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, אני מנחשת שהוא ילד יחיד ? :). בדר"כ פוגשים התנהגות כזו אצל יחידים (דרך אגב,מנסיון אישי - הצטרפות אח/ אחות מאוחר יותר,תורמת לשינוי המצב). אני מוסיפה קישור לשאלה דומה,אם ישארו שאלות אני אשמח לענות, http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xPG/34/xFT/1199/xFP/1210 בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות