התמודדות עם מוות אצל ילדה בת 6

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

29/01/2006 | 14:23 | מאת: אושרה

בתי בת 6(כיתה א)לאחרונה עוסקת רבות בנושא של חיים ומוות, הסבא שלה נפטר לפני כשנתיים מדום לב, ואבי לקה לפני כשנה וחצי באירוע מוחי ומאז הוא משותק , על כיסא גלגלים.מאז שחלה אריאל שרון ונפיצותו של המידע בקשר למחלתו בחדשות והחשיפה בטלוויזיה ובכל מקום כולל בית הספר, הביאו אותה להתעסקות בנושא, דיברנ רבות על הנושא אני ובעלי (אבא שלה) עימה הסברנו לה את המשמעות, לאחרונה השאלות והפחדים ממוות מעסיקים אותה יותר ויותר, אני חששת ממצב של "שיתוק" שבו היא לא תהיה מסוגלת להתגבר על הפחד ודהפחד ישתק אותה מהפעיליות שבשגרה. במקרה של חיים ומוות לא ניתן להבטיח הבטחות או לספק מגננות שניתן לספק במקרים אחרים של פחד וגם על זה דיברנו, נסינו למעשה לדבר איתה ללא לאות ועם המון סבלנות ורגישות למצב, מה עלינו לעשות בנוסף בכדי לעזור לה להתגבר ????? יש לנו ילד נוסף קטן ממנה, היא בכורתנו, הוא בן 3 .

30/01/2006 | 22:48 | מאת: מור וכסמן

לילה טוב, בעמ' הזה למטה יש שאלה שאלה שכותרת - מוות. אנא קראי את התשובה. בנוסף,רצוי לא להכביר בשיחות. מעבר להסברים ושיחות ראשוניות,אין טעם להמשיך. לא רק שזה לא מועיל,זה עלול להוביל למן לופ כזה שקשה לצאת ממנו. לגבי זה שהפחד ישתק אותה - הוא לא אמור לשתק אותה. סה"כ חששות ופחדים הם חלק טבעי ונורמלי מהחיים ואם תגובת הסביבה לא תורמת להגברת הפחדים (לדוג' ע"י עיסוק יתר או העברת חששות של הסביבה לילד) ,הילד ברב המקרים יודע להתמודד איתם בצורה טובה. חשוב לשדר לילד שזה חלק מהחיים (אולי החלק הפחות נעים,אבל עדיין חלק) ושאנחנו יודעים שזה לא נעים אבל סומכים עליו ועל כוחותיו שהוא יתגבר. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות