גבולות לבן שנתיים ו-7

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

14/01/2006 | 16:36 | מאת: שירי

שלום רב, בני בן שנתיים ו-7 חודשים ולו אח בן 10 חודשים. ההתאקלמות הראשונית לאח הייתה קשה מאוד והייתה מלווה בגמגום , מכות ונשיכות , היה מרבה להשכב על הריצפה ולעיתים נדירות הוסיף "לקינוח" דפיקת ראש קלה. כל זה די פסק עד שלפני שבוע וחצי התחלנו לתת לו אנהילציות עם מנונים גבוהים , היות וחלה בדלקת ריאות. מאז , הוא החל להיות קצת חסר סבלנות , מרבה להכות ולהציק (אפילו לנו), זורק חפצים ולא ברור לי איך אני משנה את זה. אם אני נגשת אליו ב"עצבים" , הוא מיד מחייך. אם אני אומרת "עונש" - הוא לא הכי מבין את זה. אני לא יודעת מה לעשות. נכנסתי ממש למלכוד. יש אומרים שאולי זה מחומרי האנהילציה שגורמים ל"היפריות" אבל אני לא יודעת האם זה נכון.. אבל בכל מקרה, איך מתמודדים? מה אומרים לו? מה יש לעשות? יש לציין שהוא מוגדר כילד חכם מאוד , מפותח וורבלית לגמרי. אשמח לקבל עצות ורעיונות

19/01/2006 | 10:28 | מאת: מור וכסמן

בקר טוב, לא נראה שמדובר בהשפעה תרופתית. יתכן שמה שקרה שבעקבות זה שהוא היה חולה ומסכנון קצת ויתרתם לו והתעלמתם מכל מיני התנהגויות ועכשיו כשהוא הבריא אתם רוצים לחזור למצב הקודם והוא לא כ"כ רוצה. בתור התחלה,אנא קראי ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלקים - גיל שנתיים,התפרצויות זעם והצבת גבולות. אם ישארו שאלות,אני כאן. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות