ביישנות

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/12/2005 | 20:49 | מאת: יעל

תודה רבה על כל תשובותיך הנפלאות. כתבתי לך לפני כשבועיים על בננו הראשון בן השנתיים שהתחיל ללכת לגן לפני כחודש וחצי (אחרי הפסקה של כארבעה חודשים בין המשפחתון הקודם לגן) ומאז מילד הנראה חברותי ובכלל לא בישן בחברת המשפחה, עם ילדים בגינה ובמשפחתון הוא נהיה לביישן. בשבועיים האחרונים ניסיתי לבדוק את הגן יותר והוא מוצא חן בעיני יותר מלפני כן. אך בכל זאת הילד אינו רוצה ללכת לגן אך הוא כבר לא בוכה כשלוקחים אותו. כשהוא רואה ילדים הוא מוריד את הראש בבושה, עם הגננת ובכלל בגן הוא לא מדבר בכלל. ( בבית הוא לא מפסיק לדבר והוא ילד מאוד פעיל שאינו יכול לשבת יותר משתי דקות בלי לעשות שום דבר ובגן מצאתי אותו מחכה לי על הכסא בלי תזוזה לעיתים יותר מעשרים דקות) אך עושה את היצירות ושאר פעילויות הגן (לדברי הגננת). הגננת טוענת שהוא ילד ביישן ושלפעמים פתאום מגלים אופי אחר בילד. רצינו לשאול מה דעתך. מילד לא ביישן בכלל להגיע למצב כ"כ חמור של בושה עד כדי כך שגם בחברת המשפחה המורחבת בתחילת המפגש איתם הוא מוריד את הראש ומסתיר אותו מאחורי. האם יכול להיות שעדיף להשים אותו בקבוצה קטנה יותר כמו משפחתון. או אולי זה ענין של הסתגלות ובגלל היותו ילד ראשון ולבד רוב שעות היום בבית יותר קשה לו להפתח בחברה?. הבעיה היא שהגן הזה נמצא לאחר חיפושים רבים ובאזור מגורינו קשה למצוא גן אחר. סליחה על אורך השאלה, ותודה רבה.

31/12/2005 | 20:55 | מאת: מור וכסמן

ערב טוב, קורה שכשילד גדל קצת הוא נעשה שקט יותר ,ביישן יותר וכו'. העניין כאן הוא לא ביישנות - כן או לא. מה שמעורר אצלי קצת אי נוחות הם מס' פרמטרים כשהעיקר הוא "גודל" השינוי שחל בו. אחד הסממנים שמאותתים לנו שיתכן שלא טוב לילד הוא שינוי ובעיקר,עוצמת השינוי. כאן את מתארת שינוי גדול. בנוסף,אני לא יכולה להגיד שממעט התאור שלך את הגננת (בהודעות הקודמות),אני נורא התלהבתי (אם כי כמובן שאני לא מכירה אותה ומסתמכת רק על המעט שהצגת). דבר נוסף,הסרוב שלו לתקשר מילולית עם הגננת מהווה בעיני איתות כלשהו.כמובן,שישנו חוסר הרצון ללכת לגן וכו'. אני אמנם לא אוהבת להיות נחרצת במקרים שאני לא מכירה את הילד/משפ' מקרוב אבל ע"פ מה שאת מתארת,קשה לי להאמין שטוב לילד בגן. למה ? אני יכולה רק לשער (ואני לא מעונינת לעשות את זה כאן). אם זה היה בני,אני לא הייתי מתעסקת בחיפוש הסיבות אלא בחיפוש מסגרת אחרת. לשאלתך האם עדיפה מסגרתץ משפחתון ? אפשרי בגיל הזה גם גן. העניין הוא לא משפחתון או גן אלא איכות הטיפול והקשר של הגננת עם הילד. בלי קשר,בעיני אם ישנה אפשרות עדיף בגילאים האלה מסגרת המונה 10 - 15 ילדים,אך זה לא הכרחי. בהצלחה, מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות