מתעקשת לזרוק אוכל

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

22/11/2005 | 08:36 | מאת: עדי

שלום רב, יש לי ילדת בת שנה ו-7 (אני בהריון בחודש תשיעי) שכבר כמה חודשים שאנחנו מנסים לגרום לה להפסיק לזרוק אוכל מהכסא עליו היא יושבת בסוף כל ארוחה. היא אוכלת יפה, ואז, בשלב מסוים, או כשהיא כנראה כבר לא רוצה לאכול, או שהיא מתלהבת ממשהו או סתם בלי שאנחנו רואים שינוי בהתנהגותה, היא אוספת אוכל ביד וזורקת בהפגנתיות. אנחנו מיד אומרים לה בנחישות שלא זורקים אוכל, ומורידים אותה מהכסא, ומבקשים ממנה לאסוף את מה שזרקה. היא אוספת בנונשלנטיות והולכת לשחק עם עצמה. האינסטינקט שלנו הוא לכעוס עליה ולא לתת לה להתקרב אלינו כמה זמן אח"כ (היא מנסה להתחנף), ואנחנו אומרים לה לשחק עם עצמה כי אמא ואבא כועסים עליה כי היא זרקה אוכל. ואנחנו גם מציעים לה אלטרנטיבות - כמו אם את כועסת אז תגידי, או אם את לא רעבה כבר תקראי לי, או עוד נסיונות. אבל שום דבר לא מצליח וזה מתסכל אותנו מאוד מאוד, כל ארוחה כמעט נגמרת כך. (כמובן שבגן הם לא מדווחים על התנהגות דומה). אנא עזרתך.. תודה, עדי.

24/11/2005 | 18:30 | מאת: מור וכסמן

שלום רב, אני אתחיל מהמשפט : "כמו אם את כועסת אז תגידי, או אם את לא רעבה כבר תקראי לי,". לגבי להגיד אם את כועסת - אתם דורשים משהו שהיא לא מסוגלת לעשות בגילה (אני לא מתכוונת ללא מסוגלת פיזית להגיד אלא לזיהוי רגש מסויים. בשביל זה היא זקוקה לכם ולשיקוף שלכם).בנושא הזה כדאי לקרא ב"שאלות ותשובות" משמאל את החלק של התפרצויות זעם ואת התשובה - http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1234/xFT/337/xFP/367 לגבי אם את לא רעבה,תקראי לי - ממה שאני מבינה אתם לא יושבים איתה ליד השולחן כשהיא אוכלת. אם זה כך,חבל. ארוחה בה כל המשפ' יושבת יחד יכולה להיות זמן נהדר להתענינות אחד בשני,החלפת חוויות,טיפוח אוירה משפחתית וכו'. אלה דברים שנלמדים מגיל צעיר וכדאי להתחיל כבר היום. במקרה כזה,גם קל יותר להשגיח עליה (היא בגיל שעדיין זקוקה להשגחה בזמן האוכל) וגם למנוע את זריקת האוכל. פשוט לעצור אותה כשהיא מרימה את היד לזרוק ולחזור על משפט קבוע,בעקביות - "אני לא מרשה" באפן מאוד נחרץ. המשפט צריך להיות קצר ולעניין ולהמשיך הלאה. לחזור על זה שוב ושוב כל פעם שהיד מונפת באויר רגע לפני הזריקה. אין טעם לכעוס ובטח אין טעם בהתרחקות ממנה. באפן כללי כדאי לסיים את הדברים "כאן ועכשיו" ולא לגרור אותם ולהמשיך בעונשים/המנעות/שיחות ... ושוב,היא עדיין מאוד זקוקה לתיווך שלכם,להשגחה,להקניית הרגלים. דבר אחרון,כדאי לקרא ב"שאלות ותשובות" את החלק אח חדש. מור

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות