אלימות במשפחה - הפחד של הילדים

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

01/11/2018 | 14:37 | מאת: ליטל

צהריים טובים אמא ל2 ילדים בני 9 ו6. מזה כ5 שנים אלימות במשפחה (מילולית ) כלפי האם בעיקר . והילדים חשופים להכל . יש לציין שהיו מקרים בהם נזרקו חפצים בבית ושבירתם. עד היום הילדים הדחיקו ולא ממש דיברו על זה . כעת לאחר סשן של אלימות מילולית וזריקת חפצים הילדים התחילו לצרוח ולבכות ופעם ראשונה שדיברו על הפחד שקורה דבר כזה . אני כרגע בהליך גירושין ומנסה למצוא מישהו שיטפל בילדים כי אני מרגישה שיש מצוקה כלשהי שבא לידי ביטוי בהתנהגות יום יומית. השאלה שלי : איך אני כאמא יכולה למזער נזקים כדי שלא יהיה להם טראומה בעתיד.? נאמר לי שלא מטפלים בילדים בטיפול שיחתי אז איך מטפלים בהם? והאם שהילד מדבר איתי על הפחד מתקרית כזאת איך אני מרגיעה אותו? עד שאקבל טיפול אני ממש לא רוצה לעשות טעויות בדברים שאני אומרת להם תודה מראש

שלום ליטל אני מקווה שבן הזוג שלך כבר לא בבית. הימצאותו והתנהגותו האלימה היא זו שיוצרת את הפחדים אצל הילדים. אפשרי להגיע עם הילדים לטיפול פסיכולוגי גם כעת. השאלה האם הוא יעזור , כי לאחר מכן יש חשש שהם יחשפו פעמים נוספות לאלימות. אני בעד שבן הזוג יצא מהבית , ככל האפשרי . מה דעתך? אהוד גלבוע

03/03/2019 | 14:08 | מאת: ליטל

שלום אוהד, הבן זוג יצא כבר מהבית אני חיה עם הילדים אצל אמא שלי אך הוא לא מפסיק להטריד ולהתנהג באלימות מילולית כלפיי גם שאני שם. הוצאתי פעמיים צו הרחקה אך לצערי הילדים מרגישים הכל וגם רואים אותי לא פעם נסערת לאור המצב. אני באמת אבודה כבר כל טיפול שאני רוצה לקחת אותם צריך אישור מהאב(שחושב שהילדים בסדר ואני סתם ממציאה) .אני מרגישה שהילדים שלי הולכים לאיבוד וככ חוששת להם מה עוד אפשר לעשות?

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות