סיוט מייסר שאיני מצליחה להתעורר ממנו

דיון מתוך פורום  יחסי הורים ילדים וזוגיות

13/10/2018 | 12:20 | מאת: רונה

אני אימא לבת ושלושה בנים. לפניהם היו לי שתי לידות שקטות ולאורך שנות הנישואים איבדתי מסיבות שונות אימא, אבא שני אחים, חברת נעורים והמשכתי הלאה בכוחות אדירים דבקה בטיפוח ודאגה לבעלי וארבעת ילדיי. אבל אז איבדתי את שני אנשים שתרמו לחוזק המנטלי שלי. את אבא של בעלי ואת אחותי. שקעתי ביגון נוראי ובעלי לא נתן לי זמן להתחזק למרות הפצרותיי ולקח ממני בכוח את התאוות שהתרגל להן. הקרקע נשמטה מתחת לרגליי ממש ובעלי ממשפחה אמידה מנצל את מצבי בימים בהם להצליח לנשום לא היה מובן מאליו, ואני נותרת גרושה ללא כלום זרוקה בין שמים לארץ ובכל זאת במאמצים רבים דואגת לילדים שהיום דווקא כשבגרו מאוד מסתבר שהנתינה שלי חונקת אותם היות וכבר איני יכולה להסתיר מהם את החידלון והתבוסתנות וכמי שכשלה ואינה מהווה ביטחון אימהי, הנתינה שלי אינה מרוממת את רוחם אלא ההפך(לאורך השנים שיבחו והיללו את האימהות שלי ודאגו להפתיע במתנות מפנקות במיוחד) הבת הגדולה התחילה לא להגיב אלי, לזלזל ואף לתעב אותי יותר ויותר ככל שאני מעניקה ודואגת יותר. היא לא רוצה לדבר איתי ולא לפגוש אותי בטענה שזה משפיע עליה לא טוב ומפריע לה לחיות את חייה. לאט לאט הצטרפו אליה האחים ולאחרונה גם הצעיר שהיה קשור אלי מאוד אבל כשהשתחרר מהצבא לאחרונה עבר לגור עם אביו ובת זוגתו. איבדתי את הרוח לחיות וכל ניסיון להסביר ולבקש הסבר מתורגם אצלם אוטומטית כניסיון לנצל אותם רגשית. הבטן מתהפכת ומתהפכת ולא חשוב כמה בילויים ספורט טיולים חוגים ובריכות אני עושה להסחת הדעת ולהשגת מליאות. ריק לי בגוף וזה כואב ממש ברמה פיזית

שלום לך רונה כתבת את האירועים הקשים שעברו על חייך בתימצות רב , אבל מכל מילה בוקע הכאב והעצב האמיתי שהחיים הביאו לך. הרבה אובדנים של מוות , פרידות ודחייה של האהובים עלייך אותך. יש סיבה לכל מצב מערכת היחסים שהגעת אליה עם ילדיך ועם בן זוגך. את המוות של היקרים לך , אי אפשר היה למנוע. אני יכול לנסות להגיד לך את הסיבה להרס של מערכות היחסים , אבל יש צורך לעבוד על כך בפגישות עם פסיכולוג , לאחר מכן. הסיבה , קשורה ליכולת הנתינה הגבוהה שלך. זוהי מהותך ואת מעניקה ללא קשר למה שקורה עם היקרים לך. הנתינה דילדלה את מאגר האנרגיות הנפשיות שלך. ומצד שני , זו הזהות שלך וזו המהות שלך. אשמח להמליץ לך על פסיכולוג/ית באיזור מגורייך , אם תחשבי לקבל את ההצעה שלי. בברכה אהוד גלבוע

מנהל פורום יחסי הורים ילדים וזוגיות