בקשה לדעה למצב רפואי קיים והמלצות להמשך טיפול

דיון מתוך פורום  אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)

20/07/2008 | 00:26 | מאת: חיים

רקע כללי 1. זכר , בן 27, מאובחן בדיכאון ומתח נפשי משנת 2001 ומטופל מאז , במהלך השירות ע"י קב"ן אחת לשבוע ע"י טיפול תרופתי ופגישת שיחה ובנוסף קיבלתי מאותה עת פטור מלא מתורנויות וכ"ו ועסקתי רק בתפקיד לו יועדתי וכן קיצור שעות העבודה מ-08:00 עד 12:30 כך במשך שנה וחצי עד לתום שירות החובה שלי 3 שנים (בסיס מבצעי סודי). 2. התלונות בעניין זה וההפרעות שינה הקשות שסבלו באותה עת היו לאחר תאונה מבצעית שהייתי מעורב בה בעת שירות החובה שלי ושבגינה אני מוכר כנכה צה"ל בגין הפציעות הגופניות יש לי נכות קבועה ואולם לעניין הבעיה הנפשית אין הכרה מצד משהב"ט, הציין שהתגייסתי בפרופיל 97 ללא בעיות רפואיות בעבר ובטח שלא נפשיות והכול מתועד במסמכים מתאם קופ"ח שלי, עקב המצב הנפשי לקראת תום השירות שלי הוחלט להורידו לפרופיל 45 קבוע (סעיף נפשי). 3. אינני עובד כתוצאה מהפציעות הגופניות ובעיקר הנפשיות (מתח נפשי) ובשנים האחרונות משחרורי משירות החובה בן 3 שנים שהסתיים בסוף שנת 2002 אני מטופל באופן קבוע כאחד לשבועיים במרפאה פרטית ע"י פסיכיאטר מומחה ומוכר, באופן פרטי ואני נושא בעלויות. 4. התרופות שנטלתי עד כה ולא הועילו הם, (את המינונים המדויקים אינני זוכר בדיוק ומה שכן הרשום בצמוד לשם התרופה. א. סרוקסט, רסיטל, ויפאקס, רמוטיב, פלוטין, סימבלטה 120 מ"ג, אקסל, הידרונקס, אפקסור, ציפרמיל, ציפרלקס, טרזודיל 100 מ"ג, בונדורמין, לוריון, קלונקס 2 מ"ג, ריטלין 60 מ"ג, היפונודורם 2 מ"ג, ואבן. 5. TMS – השתתפתי בניסוי במכשיר DEEP TMS, בבית חולים הדסה עין כרם בירושלים במשך חודשיים לניסיון טיפול בדיכאון, אולם לא חלה הטבה כלשהי. טיפול יומי קבוע ומעודכן ציפרלקס- טיפול לדיכאון, סה"כ ליום 10 מ"ג , מנה אחת ליום בבוקר. משך הטיפול בתרופה הוא כחודש. סטאטוס הטיפול: עדיין אין הטבה מבחינת מצב רוח, אנרגיה, שמחת חיים, וכוחות לבצע מטלות. קלונקס- סה"כ ליום 2.5 מ"ג ליום לפי חלוקה של 3 מנות קרי 0.5 מ"ג (בוקר צהריים, ערב,לילה). לעיתים שאני מתח נפשי חזק אני נוטל 2 מ"ג כמנה אחת. משך הטיפול בתרופה כ-7 שנים. סטאטוס הטיפול: לרוב התרופה מועילה אולם חלה ירידה בהשפעה שלה גם במינון של מנה אחת של 2 מ"ג באמצע היום. לוריון-סה"כ ליום 3 מ"ג לפי חלוקה של 3 מנות קרי 1 מ"ג (בוקר ,צהריים, ערב). משך הטיפול בתרופה כשנה. סטאטוס הטיפול: יעילות בינונית. ריטלין-סה"כ ליום 60 מ"ג לפי חלוקה של 3 מנות קרי 20 מ"ג (בוקר ,צהריים, ערב). מאובחן כסובל ADD , הפרעת קשב וריכוז ,הובחן לפני מספר שנים ע"י נוירולוג ופסיכיאטר ועפ"י בדיקה ממוחשת "טובה". משך הטיפול בתרופה כשנה. סטאטוס הטיפול: מסייע להתרכז ואף לרוב ממריץ וגורם לבצע מטלות או לצאת. ליקרביום- נשקל כעת אפשרות לשלב את התרופה עם הציפרלקס, (ההחלטה תתקבל בפגישה הבאה). עדיין לא הוחלט זמן להתחלת הטיפול בתרופה. היפונודורם- לטיפול בהפרעת שינה 2 מ"ג ליום , שעתיים טרם השינה בסביבות 22:00. בעבר טופלתי לעניין השינה גם בזודורם 10 מ"ג, בונדורמין,טריכלונם 20סיסי, טרזודיל 100 מ"ג, אולם השפעתם קטנה וכעת את מטופל היפונודורם 2 מ"ג, משך הטיפול בתרופה כשנה. סטאטוס הטיפול: 2 מ"ג שעתיים טרם השינה לא תמיד מועיל. רקע כללי 1. מה דעתכם על השילוב התרופתי ואילו המלצות יש לכם בעניין התרופות והמינון לדוגמא העלאת מינון הקלונקס היומית, העלאת מינון הציפרלקס , טיפול אחר להפרעת השינה החמורה שאני אני סובל מזמן שנפצעתי בצבא משנת 2001 2. לסירוגין תרופות אחרות שלא כתבתי או המלצות של שילוב אחר שאני יוכל לבחון את הדברים עם הפסיכיאטר המטפל שלי. 3. כיום הבעיה המטרידה ביותר היא בעיית המתח הנפשי , והשינה ובעניין המתח הנפשי לרוב אם אני מרגיש רגוע וללא אי שקט פנימי אני מסוגל לצאת ולפעול בחוץ ככול האדם ואז גם תחושת הדיכאון פוחתת באופן משמעותי ,אולם הטיפול צריך להיות יעיל בצורה כזאת שיחזיק מעמד לאורך היום עם מינימום תופעות לוואי , ושלא ירדים אותי או יגרום לי לתחושת נמנום ,עייפות אחרת הפיתרון הוא לא יהיה יעיל. 4. השמח לקבל המלצתכם בעניין הטיפול אותו אתם ממליצים עפ"י הכתוב. 5. בברכה.

זהו אינו פורום רפואי מקצועי! אנא הפנה שאלתך לפורומים הבאים: פורום יעוץ תרופתי פורום התמודדות עם מצבי מתח לחץ וחרדה פורום פסיכיאטריה צוות האתר.

מנהלי פורום אתם ואנחנו (מכתבים למערכת אתר דוקטורס)